HaarlemKennemerland, nog ongeslagen !!

2-02-2019

Vorige week algehele afgelasting (HBC komt nu 23 februari naar de Kade) en dit weekend zeer beperkte afgelasting. En dus ging THB – HaarlemK’land niet door. Dus geen hosanna teksten over weer een overwinning van onze van Marsbergen – boys, wel kunnen we vaststellen dat onze toekomstige nacompetitie-deelnemers al ruim 2 maanden ongeslagen zijn.

Toch groot nieuws. Ron van Dijk opvolger van René van Marsbergen. Een trainer die met name goed uit de voeten kan in de 3e klas. Woonde de vorige trainer op loopafstand van ons stadion, de nieuwe trainer moet een uur rijden om op de beloofde plek te komen. Of er meer verschillen zijn? De tijd zal het leren.

Geen wedstrijd, wel tijd voor het betere rekenwerk. Lees het artikel op de website van Haarlem-Kennemerland f.c. over de route naar de nacompetitie. Hekel aan rekenen? Geen punt, houdt 2 clubs in de gaten. HaarlemKennemerland moet blijven winnen en, misschien nog belangrijker, ook Olympia Haarlem moet alles blijven winnen. Hierdoor lopen onze concurrenten voor de 2e periode verliespunten op. Dat vinden wij prettig.

Ja, sprak mijn buurman. Sexfilms kijken best leuk, maar alleen van die eenvoudige, terug naar de basis. Want ik wil het zelf later op de dag of avond wel na kunnen doen. Daarom kijk ik ook zo graag naar Ajax.

Nu er over onze eigen jongens niets te schrijven valt, even kort aandacht voor de andere uitslagen. Olympia speelt 1 – 1 bij VSV en bewijst ons daarmee een slechte dienst. HBC wint thuis met 5 – 3 van DSK en AC Amsterdam verslaat thuis Velsenoord met 2 – 1.

De stand (de bovenste 7):
Olympia Haarlem  13 – 37
AC Amsterdam  14 – 31
VSV 14 – 30
HaarlemKland 13 – 26
HBC 14 – 24
Velsenoord 13 – 22
SVIJ 12 – 21

Stand 2e periode ook allen de bovenste 7):
HBC 6 – 16
VSV 6 – 16
Olympia Haarlem 5 – 13
HaarlemKland 5 – 12
AC Amsterdam 6 – 12
Velsenoord 5 – 10
SVIJ 4 – 06

Dan nog de verrassing van dit weekend. Jong HaarlemKennemerland wint eindelijk een uitwedstrijd. Bij Wijk aan Zee werd het 1 – 4. En dus doen vanaf nu deze jonkies als grote mannen mee om de titel.

Volgende week komt SVIJ op bezoek. Beleef vanaf 15.00 uur mee hoe wij ‘hot’ blijven en verder op jacht gaan naar een top – 3 klassering dan wel een periodetitel.

Geniet, het mooie weer komt er aan.

Spy