HaarlemKennemerland, niks UNO, negenklapper

20 oktober 2018

Nog aangedaan, zeg maar doodziek, van het verlies van onze volleybaldames tegen China toch maar gekozen voor die lange eenzame rit met omwegen naar de buitenwijken van Hoofddorp.

In de auto een zacht muziekje en dromen van winst van onze mannen tegen UNO en dromen van de overwinningen van mijn (of onze, ook goed) Kiki in het bloedhete Singapore. In Hoofdorp was de inzet 3 punten, in Singapore moet ruim $ 6 miljoen verdeeld worden. Klopt, het gaat in het leven om de kleine dingen. Hoop, liefde en geld.

Tien minuten te laat door alle besognes, keihard afgestraft. Staan die witjasjes al met 0 – 2 voor door fraaie goals van Albada en Weber. Gelukkig genoeg straf, de laatkomers mochten ook nog meegenieten. Fraaie combinaties, mooie doelpunten van Roos (2 x), Osenga en Abou Hassan zorgden voor een 0 – 6 ruststand voor HaarlemKennemerland.

Natuurlijk was de tegenstand van UNO pover, maar dankzij de warme aanmoedigingen met dreigende en kritische blikken van een fraai dames – zestal aan de lange zijde, was het spel van de van Marsbergen – boys het aanzien meer dan waard.

Na de rust een stuk minder, dat heet in het vakjargon plichtmatig uitspelen en krachten sparen. Met nog twee doelpunten van Weber en één van Max van de Wel kwam de eindstand op 0 – 9. Dat is duidelijk meer dan uno. Met doelpuntenmaker vd Wel, wie mag dat wel niet zijn? Naam niet eerder gelezen, wie is dit? Klopt helemaal. Dit knulletje mocht mee met de grote mannen in verband met afwezigheid van een vijftal vaste krachten. Loopt vervolgens de hele wedstrijd als een grote meneer te doen of hij al steeds wilde zeggen, wie denken jullie WEL dat ik ben? Dat heeft UNO geweten toen hij ver in de 2e helft verdwaald op de verkeerde helft liep te wandelen, een mislukte pass van een nerveuze medespeler oppakte en met beide ogen volledig gesloten de bal van 40 meter afstand stijf het kruis in joeg. Begrijp me WEL, niemand liep te kreunen, het was het kruis van het UNO – doel.

Zaterdag 27 oktober 2018 aanvang 15.00 uur op eigen terrein tegen Geel Wit, het volgende obstakel op weg naar een plek in het linker rijtje. Kom maar kijken, uw steun is nodig. Het zal moeilijk worden, zoals altijd na een midweekse Champions League ronde.

De galavoorstelling in Hoofdorp werd verzorgd door de heren:

Van Leeuwen

Vonk – vd Wel – vWijk – Abou Hassan (60’ Brust)

Albada – vd Nouwland – Waterman (70’ Nicola)

Weber – Roos – Osenga (60’ vGelder)

Spy