HaarlemKennemerland, met dank aan Rutte

22-09-201

Vorige week hosanna, maar nu . . .  Kon ook moeilijk anders. Allemaal gevoelige mannekes in onze selectie en dan opeens dat besluit van Unilever om in Engeland te blijven. Onze nieuw sponsorcommissie dacht die grote vis binnen te halen. Helaas geen Unilever op de mooie Oranje shirts van onze roodbroeken. Het leek zo mooi, Thijs en Bert iedere zaterdagmorgen achter hun stand Unilever – producten achter de met nostalgie overgoten hoofdtribune. En gratis uitdelen natuurlijk.

Ondanks deze ellende, toch nog best een aardig begin in en tegen Velsenoord. Scherpe lezers van deze column weten nog van vorig jaar dat deze naam niet klopt. De club speelt niet in Velsen – Zuid maar in Velsen – Noord. Missen we dan ergens een n of is hier sprake van een oudhollandse naam en kunnen we ons beter druk maken over de te volgende tactiek dan dat gezeur over die gemiste middelste n. Hoezo aardig begin. Vanaf de aftrap Riemer Albada op pad en Vernon Weber de koele afmaker. Na 1 minuut 0 – 1. Maar helaas, dat was het voor de 1e helft. Toch tevreden gezichten richting thee omdat Velsenoord de 1e helft ook niet thuis gaf. Wat is er tijdens de rust gebeurd? Het bericht dat ons 2e met 7 – 1 had verloren kon nog net. Maar daar overheen het bericht dat Pechtold de politiek zou verlaten, was er echt één te veel. Wat volgde was een slappe 2e helft tegen een zichtbaar feller Velsenoord. Al snel een gelijkmaker die met juich werd begroet op het hoofdkantoor van het NHV (Nederlands Handbal Verbond, maar dat had u al begrepen). De aanvaller van Velsenoord maakte niet gewoon hands, nee hij pakte de bal in zijn hand en scoorde fraai met een sprongschot langs onze verbouwereerde keeper v.Leeuwen. Een ongeldig doelpunt dachten alle spelers, begeleiders en toeschouwers. Maar de in het fel geel geklede (beplakt met zijn kaarten) parodie op een scheidsrechter was de enige persoon die dit niet had gezien.

Slecht spelen, een veel fellere tegenstander en die toerist in het geel. Moet ik nog verder? Dus al snel 2 – 1 en 3 – 1. Even een opleving bij de van Marsbergenboys, Lammers scoorde uit een vlot lopende aanval. Na die 3 – 2 leek een gelijkspel nog mogelijk, helaas een gemakkelijk gegeven strafschop bezegelde het Haarlemse lot. Na die mooie 5 – 2 winst van vorige week kwam dit 4 – 2 verlies aan als een mokerslag. Topberaad na afloop, maar neem maar aan dat Mourinho, Cocu en Kovacs er nog beroerder aan toe zijn dan onze trainer.

Uithuilen en volgende week nieuwe kansen. Medekoploper VSV komt naar de Jan Gijzenkade. Aanvang 15.00 uur, vooraf kaartjes kopen niet nodig.

Dit waren onze mannekes vanmiddag in Velsen-Noord:
vLeeuwen

Osenga (55’ Vonk) – Lammers – Barendregt – Joris v Wijk

Albada – Waterman – vd Ouweland – Brust

Weber – Roos (60’Angenent)

Spy