HaarlemKennemerland . . . . . . in 2020 nog ongeslagen !!

26-01-2020

SVIJ uit altijd lastig. Maar voor wie? Niet voor dit HaarlemKennemerland. Zonder problemen werd met 1 – 2 deze lastige uitwedstrijd gewonnen. Ja, ja, dat klopt. Een uitslag van 1 – 2 veronderstelt een partijtje billen knijpen. Niets daar van. Het werd slechts spannend door de nummer 23 op het veld die beide ploegen een verlaat kerstcadeautje schonk.

Maar wat een dag. HaarlemKennemerland 2 haalde met 5 – 0 stevig uit tegen IJmuiden en is op weg naar de middenmoot, AZ won aan de andere kant van de Afsluitdijk met 1 – 2 bij Heerenveen en onze meisjes Kiki en Suzanne blijven maar winnen.

Ondanks de ophitsende teksten in het HD over de bestaande vete tussen voetbalsupporters uit Haarlem en IJmuiden verliep de strijd tussen SVIJ en HaarlemKennemerland in alle rust ondanks het ontbreken van een scheidsrechter. Hulde aan de spelers en coaches van beide teams.

Was de overgang van Zoet van PSV naar Utrecht redelijk onverwacht, zeg maar sensationeel, wat te denken van de verschijning Rademaker in het doel van de Roodbroekjes. Niet best voor de gemiddelde leeftijd maar absoluut goed voor de uitslag. Alle clubs die op korte termijn op zoek zijn naar een winnende oplossing op doel zullen vanaf nu op zoek gaan naar het geheime telefoonnummer van dit supertalent.

Omdat Bas Schoonderwoerd scoren in de 1e minuut ‘not done’ vindt, stelde hij het scoren van de 0 – 1 uit tot de 30e minuut. Zoals gebruikelijk ook deze middag waren onze voorwaartsen weer erg bescheiden als het gaat om het maken van doelpunten.

Na rust leek de wedstrijd snel op slot te gaan. Vernon Weber scoorde de 0 -2 op de wonderschone pass van Daan Schoonderwoerd. Wat een inzicht, wat een klasse, wat een balgevoel om een spits met één vloeiende voetbeweging alleen voor het vijandige doel te zetten. Onze technische bazen zullen heeeeeel veel moeten doen om dit supertalent uit de handen van Velsen, KHFC en Telstar te houden. Deze verrijking van de 4e klas mag niet verloren gaan.

Maar goed, het doelpunt werd na interventie van VAR niet toegekend. Nog erger, halverwege de 2e helft kwam SVIJ dankzij een penalty (bij de aanleiding was geen enkele roodbroek betrokken, maar dit ter zijde) op 1 – 1. Weg clean sheet van onze debutant Rademaker.

Om dezelfde reden gelukkig even later ook een penalty aan de andere kant. En daar was alsnog dat doelpunt van Weber, 1 – 2 dus.

En zo blijven de Van Dijk – boys nog leuk meedoen. En heel januari 2020 ongeslagen. Als dat in februari zo doorgaat, dan, ja dan . . . . . .

Om te beginnen zaterdag a.s. thuis om 15.00 uur tegen VEW uit Heemstede. Kom gerust eens kijken !!!

Dit waren onze mannekes in het altijd rustieke IJmuiden:

Rademaker

Van Steijnen – Barendregt – Wubbe

Kakaire (46’ Vonk) – Nicola – Waterman – vd Nouwland – Biernat

Weber – Bas Schoonderwoerd (46’ Daan Schoonderwoerd)

Spy