HaarlemKennemerland . . . . . . het echte werk kan beginnen

20-04-19
HaarlemKennemerland . . . . . . het echte werk kan beginnen

Wat een week, wat een week.
Eerst het wonder van Turijn, prachtig dat Ajax, soms waan je je aan de Jan Gijzenkade.
Dan de uitschakeling van Villareal en de aanleg van een 2e kunstgrasveld bij Haarlem-Kennemerland. En op vrijdag werd Riemer door Marcella van die roze wolk getrokken waar hij sinds vorige week op zat.

En dan wordt het weer zaterdag. Onze geoliede doelpuntenmachine thuis tegen het altijd lastige Vogelenzang. Nog nooit wisten we thuis van deze tegenstander te winnen.

Zoals een knaapje man wordt, zo ging HaarlemKennemerland moeiteloos over Vogelenzang heen. Voor rust het gebruikelijke hoofdstuk kansen missen maar na rust ging het los. Tussen de 8 gemiste kansen zat in de 12e minuut zowaar een treffer van, wie anders, Albada.
Sterke thee en een liefdevol betoog van onze trainer zorgden voor de 6 – 0 eindstand. Goals van Albada 3 x (hou vooral die extra vrijdagavond training er in), Roos (met dank aan de VAR want het leek verdacht veel op een eigen goal) en Nicola.
Dan rekenen, rekenen, optellen, aftrekken (geldt niet voor Albada), vermenigvuldigen, weer optellen, rekenen en scenario’s langs lopen. Met nog 3 wedstrijden te gaan is het verschil met Velsenoord 9 punten. Met een doelsaldo van +35 voor onze mannekes. We zagen het al gebeuren, Velsenoord verslaat op 18 mei HaarlemKennemerland met 12 – 0 en wint de seizoenafsluiter tegen Vogelenzang met 15 – 0. Hoe staan we er dan voor? Nog steeds 4e of . . . .
Toen kwam de uitslag van Alliance – Velsenoord. Gooi alle bespiegelingen maar in de open haard, pijnig je broze hersentjes niet langer met doelsaldo’s en zorg dat je 1, 8 en 15 juni 2019 geen andere verplichtingen hebt dan onze roodbroekjes naar de 3e klas te schreeuwen. Met dank aan Alliance, 10 minuten voor tijd nog 1 – 2 en vervolgens met 3 – 2 winnen.

Olympia wordt vrijdag 3 mei a.s. kampioen (UNO uit) en AC Amsterdam, HaarlemKennemerland en VSV gaan de nacompetitie in.

De stand:
1. Olympia Haarlem 20 56 +110
2. AC Amsterdam 22 52 +35
3. HaarlemK’land 21 47 +53
4. VSV 21 42 +40
5. Velsenoord 21 35 +17

Even rust, 27 april en 4 mei geen wedstrijden. De laatste competitiewedstrijden, zeg maar oefenwedstrijden, op 11 mei (Olympia uit), 18 mei (Velsenoord thuis) en 25 mei (VSV uit).

Deze toppers schoten de van Marsbergen – boys naar de nacompetitie:
Van Leeuwen
Vonk (70’ Aldershof), vd Nouweland, Barendregt, Abou Hassan (80’Jansma)
Albada, Waterman, Kakaire (75’ Daboune)
Nicola, Roos, Osenga

Spy