HaarlemKennemerland . . . . . . geen punten, geen kaarten

19-10-2019

Moet je op een zaterdagmiddag naar de ongeslagen koploper AC Amsterdam. Naast het Nationaal Rugby Centrum. Dan reken je op pittige duels en, met vorige week in het achterhoofd, een karrevracht aan kaarten. Maar zie, een sportief potje zonder kaarten.
In alle voorbeschouwingen was AC Amsterdam de grote favoriet, HaarlemKennemerland had immers twee volledige eerste teams. Eén stond in Amsterdam, het andere team bleef aan de kant in verband met blessures, kaarten, festivals, vakanties en de Brexit. Onderschat die laatste factor niet, op het moment dat onze mannen strijdend met 4 – 1 ten onder gingen, ging Boris met een veel ruimere score onderuit in het Britse parlement.
Voor rust zorgde debutant Bas Schoonderwoerd nog wel voor een op dat moment verdiende gelijkmaker maar helaas bleken de Amsterdammers daarna iets doeltreffender. Normale nederlaag met een uitstekende scheidsrechter deze keer.
En hoe gek is zo’n uitslag als later die dag AZ thuis met 2 – 4 verliest van Heerenveen en Ajax met alle te bedenken mazzel met 1 – 2 bij RKC ontsnapt. Om over het 3 – 0 verlies van PSV in Utrecht nog maar te zwijgen.
Voor de mannen van trainer Ron van Dijk geldt de aloude economische wet, eerste je verlies nemen om daarna sterker je winst pakken (de aloude Keynes heeft hier studies aan gewijd).
Dus vanaf volgende week begint een voorzichtige opmars naar het linker rijtje. Dan kunt u als intellectueel lezer natuurlijk zelf invullen wat ons na de winterstop te wachten staat . . .
Op de laatste dag van de zomertijd komt om 14.30 uur Terrasvogels naar de Jan Gijzenkade, een beetje liefhebber van oogverblindend 4e klas voetbal mag dit niet missen.
In Amsterdam was er en optreden van:

Wubs
Carlton Kakaire, Jansma, Barendregt, Biernat
Weber, Nicola, Bas Schoonderwoerd
Daan Schoonderwoerd (55’Spelier), vdKolk (55’ Aldershof), Malloul (70’ Angenent)

Spy