HaarlemKennemerland . . . . . . een week na UNO

31-12-2019

Na 6 dagen pijn aan de ogen en onregelmatige hartslag van de wanprestatie tegen UNO was er op deze laatste zaterdag van november zo waar een soort van wederopstanding. Voor het in grote getale opgekomen publiek een wedstrijd om met genoegen naar te kijken. Helemaal als je je realiseert dat het in deze 4e klasse helemaal niet gaat om de punten maar om de mate van genot dat aan het publiek wordt geboden. Dus vergeet de eindstand, 1 – 2 voor koploper HBC, maar koester deze 90 minuten hartverwarmend voetbal. Wat een inzet, wat een strijd, wat een beleving, wat een wil om een Heemsteedse koploper te verslaan, wat een wil om aan te tonen dat er dit seizoen nog van alles kan gebeuren.
Verliezen met goed voetbal is toch veel leuker dan met 2 – 2 gelijk spelen tegen Partizan met heeeeel slecht voetbal, of om met 0 -2 te winnen bij Lille omdat bij die Fransen een boete staat op scoren voor open doel.
Terug naar deze best wel mooie HaarlemKennemerland zaterdag, ondanks het ochtend verlies van onze oranje – handbaldames tegen Slovenië en de Muis – babies bij Roda ‘23. Waarom dan toch een mooie zaterdag?
HaarlemKennemerland 2 behaalde de eerste 3 punten middels een dikverdiende 4 – 2 zege op het altijd lastige Jong Holland uit het mondaine IJmuiden en de onderDaanige O19 boys zegevierden met 3 – 4 bij Onze Gezellen. Langs de lijn bij het eerste werd gefluisterd dat coach Ron van Dijk zijn sterkste opstelling kon maken omdat de O19 gelijktijdig in Haarlem-Noord moest aantreden. Nogmaals, het betreft hier een gerucht waarbij een loopje is genomen met het principe van hoor en wederhoor.

Voor rust een sterker HaarlemKennemerland, toch met rust 0 -1 voor HBC omdat, volledig in de geest van onze goedheiligman, de oudjes uit Heemstede na het zingen van een liedje een strafschop in hun schoentje vonden.
Niks opgeven, ook de 2e helft op jacht naar punten. En daar was in de 60’ minuut de gelijkmaker. Een mooie aanval, zeg maar 2e klas niveau, met een afronding door Kakaire waar ze in Lille jaloers op zullen worden. Wat jammer dat 5 minuten later een momentje van onoplettendheid door een Heemsteedse routinier koeltjes werd afgestraft. Het Haarlemse slotoffensief mocht niet baten, met veel geel en veel afbraakvoetbal trokken de jonkies (humor dus) van de Heemstede Berkenrode Combinatie de 1 – 2 met tekort aan zuurstof over de streep.
Volgende week naar VSV, weer een koploper. Met dezelfde inzet en beleving als tegen HBC telt de uitslag weer niet.

Nederland in juni 2020 tegen Oekraïne, Oostenrijk en Roekoswirusgeornomace. Tot aan de loting had ik nog nooit van dat land gehoord. Maar gelukkig worden er in de winterstop cursussen georganiseerd waar wordt onderwezen hoe de mensen uit dat land er uit zien en welke taal ze spreken. Snel inschrijven, het schijnt dat de families Koeman, Blind en van Dijk zich al hebben verzekerd van een plek.

Dit groepje lieve jongens mogen vandaag en morgen hun schoen zetten:
Wubs (met b)
Versteeg, Barendregt, Biernat (deze debutant is geen familie van droge wijn)
Carlton Kakaire, Waterman, van Steijnen, vdNouwland (85’ Malloul), Brust
Bas Schoonderwoerd, Tol (75’ van Wijk)

Blijf genieten en tot spy