HaarlemKennemerland, 9 uit 24

15 december 2018

De druk ligt er na vandaag volledig op. Het heeft nu lang genoeg geduurd. Excuses gelden niet meer. We hebben het wel gezien in die 4e klas. We willen andere velden, nieuwe tegenstanders, nog betere scheidsrechters en iets meer voetbal.

Even terug naar vorige week. In december, januari en februari 8 wedstrijden. Alles winnen betekent 24 punten. En onze roodbroekjes zijn aardig op weg. Na Vogelenzang en Alliance, was Hoofddorp de 3e zege op rij. Met een 2 – 0 winst werd dit eerste seizoen gedeelte afgesloten. Heel koud en ongezellig in Hoofddorp, duidelijk minder dan eerder deze week in de Arena. Maar wat maakt het uit als in je in een flow zit en vooraf al weet dat de eerste competitiehelft met een overwinning moet worden afgesloten. Ondanks wat kleine kansjes met rust nog 0 – 0, daarna HaarlemKennemerland iets gretiger. Met als beloning goals van Osenga (omdat met geld alles te koop is, mocht hij scoren uit een penalty) en Abou Hassan na de mooiste aanval van de middag met Roos als aangever.

Keepertje van Leeuwen wederom een clean sheet, volgens kenners is hij te goed voor de 4e klas. Kan wel zijn, maar dat geldt niet voor Haarlem Kennemerland. We hebben het dan namelijk over een bovengemiddelde 4e klasser. Lees maar de advertentie voor de nieuwe trainer. Slechts van Gaal en van Marsbergen voldoen aan het gewenste profiel. Zoals het er nu uitziet, moet die nieuwe trainer aan de bak in de 3e klas.

December 2018 zijn we ongeslagen doorgekomen, nu nog januari en februari 2019. Van de gewenste 24 punten in deze periode van 3 maanden, zitten de eerste 9 al in de knip. De volgende overwinning kan pas over 5 weken, op 19 januari 2019 gaan we op de fiets naar DSK. Daarna achtereenvolgens HBC, THB, SVIJ en Atletico Amsterdam. Als we dan op 38 punten staan, eventueel mag 36 ook nog . . . , kunnen we met een gerust hart op wintersport. Die pauze duurt 2 weken om daarna te beginnen aan de serie UNO, Geel Wit, DSK, Hoofddorp Alliance en Vogelenzang. De laatste drie, Olympia, Velsenoord en VSV, lijken op papier wel pittig. Maar als u als attente lezer en vooral goed hoofdrekenaar, goed heeft meegeteld, gaar het in die laatste 3 wedstrijden alleen maar om heel blijven en zorgen dat de nacompetitie begint in Alkmaar bij Flamingo’s.

Nu 5 saaie weken zonder het oogverblindende voetbal van de van Marsbergen – boys. Hoe komen we die weken door? Dom zuipen en veel te veel eten? Doe van alles de helft, dat is meer dan genoeg. En fleur de saaie Kerst – gesprekken op met wat Haarlem Kennemerland statistieken, zoals:

  • De hele maand december ongeslagen;
  • De eerste 18 dagen van het nieuwe jaar ongeslagen (totaal ruim 1½ maand);
  • Meeste goals vóór van alle ploegen uit deze 4e klasse C (op Olympia na, maar die hadden we vorige week al gedelete);
  • Minste goals tegen (Olympia telt ook hier niet meer mee);
  • Grootste supporterslegioen van heel sprookjesland;
  • Bij tientallen tegelijk stromen de sollicitatiebrieven binnen om bij deze topclub aan de slag te mogen.

Als dit niet genoeg is om je familie murw te krijgen, bedenk er dan zelf maar wat bij, beetje opscheppen over deze fantastische club mag met instemming van de Kerstman.

Dankzij deze sterretjes / engeltjes gaan we blij de kerst-break in:

Van Leeuwen

Barendregt – van den Nouwland – vWijk

Albada – Nicola (65’ Abou Hassan) – Waterman – Brust (70’Prins)

Osenga – Roos – Weber

Het worden voor u en uw naasten fantastische Kerst – dagen. Zo ook de jaarwisseling. Althans, dat hoop en verwacht ik, het komt u toe.

En heren van de a.s. promovendus, doe maar geen vuurwerk, bewaar dat maar voor de serie van 5 in januari en februari 2019.

Veel liefde, blijf vooral genieten en tot

Spy