Haarlem-Kennemerland FC …. drama !!!

16-02-2019

Vandaag veel afberichten, nog hoofdpijn van die ‘sneaky’ 1-2 van die Madrilenen, geen vrolijke voortekenen van een middagje Amsterdam-West. Een heeeeel matig (gewoon slecht dus) Haarlem Kennemerland liet AC Amsterdam met 3 – 0 winnen. Einde aan een mooie reeks en dus ook geen periodetitel. Door met 2 – 0 van Alliance te winnen pakt VSV de 2e periode. Door deze nederlaag doen onze mannekes ook slechte zaken voor een plek in de top – 3, zoals blijkt uit onderstaande stand:

  1. Olympia Haarlem 15 43
  2. AC Amsterdam 16 37
  3. VSV 16 36
  4. HaarlemKland 15 29
  5. SVIJ 15 27
  6. HBC 16 25
  7. Velsenoord 15 23

Stand 2e periode, omdat Olympia niet mee telt is VSV de winnaar:
VSV 8 22
Olympia Haarlem 7 19
AC Amsterdam 8 18
HBC 8 17
HaarlemKland 7 15

Door een onnodig gegeven penalty kwam AC Amsterdam in de 1e helft op 1 – 0. Na rust een iets minder slecht HaarlemKennemerland met kleine kansjes op de gelijkmaker. Maar volgens de oude voetbalwet, vielen de goals in de laatste 10 minuten aan de andere kant. En dan verlies je terecht met 3 – 0 en volgde de harde smak vanaf die roze wolk.

Volgende week, 23 februari om 15.00 uur thuis tegen HBC. Hoewel coach van Marsbergen nooit scheutig is in het geven van voor-informatie, is het ons gelukt om de voorlopige selectie voor die belangrijke wedstrijd te bemachtigen. Het betreffende papiertje was per ongeluk in de afvalbak in de Amsterdamse dugout achter gebleven. Het papiertje van Koeman bracht de gelijkmaker tegen Duitsland en op de veiling € 10.000,- op, ben benieuwd wat voor dit nu al historische stuk papier wordt geboden. Na het glad strijken van het papier werden de volgende namen zichtbaar: van Leeuwen, Verduijn, Nowitski, Brust V, Prins, van Wijk, van der Heijde, Vonk, Kakaire C, van Gelder, Box, Barendregt, van Nouweland, Lammers, Osenga, vd Kolk, Abou Hassan, Neacsu, Waterman, Roos, Kakaire S, Albada, Nicola, Weber, Brust J, Weekers, vd Wel, Angenent en Leurs. Helaas zal ook nu de harde realiteit zijn dat van deze lijst ongeveer de helft zal moeten afvallen en deze belangrijke wedstijd van achter de omheining moet meebeleven.

Dit waren onze ‘loosers’ tegen AC Amsterdam:

Van Leeuwen
Vonk, vd Nouweland, Barendregt (75’ Lammers)
Brust (60’ Weekers), Nicola, vdKolk, Waterman, Albada
Roos, Weber

Spy