Zwaar bevochten gelijkspel

13-10-2018

Gisteren stond de thuiswedstrijd tegen VSV op het programma. Om 15.00 werd er afgetrapt voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. VSV is vorig seizoen gedegradeerd naar de 4e klasse C en heeft er een aantal spelers bij gekregen van het zondag team. Het werd dus een heuse krachtmeting voor de mannen van HK1.

De beginfase van de wedstrijd waren beide teams slordig en zoekende naar het betere van het spel. Het was voor beide ploegen een lastige wedstrijd, omdat beide teams er boven op zaten en elkaar geen speelruimte gunde. Toch kwam Haarlem Kennemerland er een paar keer goed door heen. Met een paar goede combinaties werden twee 1 op 1 situaties gecreëerd, maar leverde helaas geen doelpunten op. Ook was er een kans uit een verre inworp. De bal bleef hangen en Jordy Brust zag kans om de bal van 5 meter binnen te schieten alleen de keeper kreeg nog net een hand tegen de bal.
Na een goede aanval kreeg HK een corner. Het duo Brust en Nicola stonden weer op. Nicola leverde de bal perfect op het hoofd van Brust en zo stond het 1-0 na 35 mintuten spelen.

Na de rust werd het meer en meer een wedstrijd met harde overtredingen. Het werd bijna vechtvoetbal. Beide teams deden niet onder voor elkaar en bleven strijden tot het einde van de wedstrijd. In de blessure tijd, van 7 minuten!kreeg VSV een penalty toegekend en benutte dit buitenkansje. Zoo eindigde een wedstrijd met veel energie en duels in een 1-1 gelijkspel.

Trainer Rene van Marsbergen zei het volgende over zijn jongens: “Ik ben trots op de ploeg met de instelling die zij hebben getoond. De laatste tijd zit het niet heel erg mee met de fitheid, maar door de goede instelling en het basisniveau van de ploeg hebben we de voorsprong heel lang vast kunnen houden. De mannen waren bereid om tot het gaatje te gaan vandaag”.

Opstelling:

van Leeuwen – Osenga (65′ Vonk), Prins, Barendregt, Abou Hassan (46′ van Wijk) –  Albada, Roos, van den Nouwland – Nicola, Weber (73′ van Gelder), Brust

Tekst: Jeroen Roos