HaarlemKennemerland . . . . . . weer net niet

07-12-2019

Vorige week beetje onverdiend verloren van koploper HBC. Vandaag naar Velserbroek, op bezoek bij VSV, die andere koploper. En weer net niet. Zeg maar sneu. Sta je op een veld waar je je hond nog niet zou uitlaten met een scheidsrechter, ja met een scheidsrechter, heb je dat gewenste punt bijna in handen. Op minder dan 5 minuten voor het eind hadden we de gelijkmaker er in kunnen prikken, zeg maar priktol, en dan hadden onze mannekes zich beloond voor een potje aardappels rooien, ploegen en bikkelen. Maar in plaats van die gewenste 2 – 2 werd het in de 90e en 92e minuut zelfs nog 4 – 1 voor koploper VSV. Lelijk en geflatteerd.
De jochies tegen de grote kerels. Dat was het verhaal van deze middag in Velserbroek. Bij HaarlemKennemerland weer de vertrouwde namen op de indrukwekkende lijst van afwezigen.
En de dag begon zo mooi, de O19 won eindelijk weer eens. Na een serie nederlagen met mooi voetbal, nu eindelijk de drie punten met een parodie op voetbal. Kortom snotneusjes, wil je punten halen dan hoeft dat niet met mooi voetbal. Bespreek dat maar eens met jullie coach.
En jammer dat het 2e team hun zegereeks niet kon voortzetten, strijdend gingen ze bij DEM 2 met 3 – 2 ten onder.
Terug naar Velserbroek. Twee lucky goals voor de thuisploeg en ook een rommelgoal van Tol voor onze roodbroekjes. Met deze 2 – 1 stand was er nog hoop, zelfs toen bleek dat Versteeg met een liesblessure kon gaan douchen.
Ondanks het veld en die aardige meneer met fluit toch een amusante 2e helft. Groeiende hoop bij HaarlemKennemerland en groeiende irritatie bij VSV. Alle ingrediënten aanwezig voor een sensationele ontknoping.
Maar moeten we zeuren? Moeten we klagen? En er zijn meer topclubs die kort na de Sinterklaas spanning punten verspelen, kijk naar Bayern, Ajax en Manchester City. Als Haarlem Kennemerland zijn we dus in goed gezelschap. En hoe verrassend de 6 – 1 zege van Terrasvogels 3 tegen het zwalkende United Davo 3.
Maar één dezer dagen begint voor Ron van Dijk en zijn manschappen plus Mandy de revival. Kijk naar onze handbaldames, opgestaan vanuit het diepste dal en nu op koers voor de wereldtitel. Ga er maar van uit dat 2020 ons veel goeds gaat brengen.
Als voorspel op al die mooie uitslagen in 2020 eerst volgende week nog een opwarmertje tegen DSK. Wie weet begint die mooie serie dan al.

Dit waren onze strijders:
Wubs
Versteeg (46’ de la Rie), Weber, Biernat
Carlton Kakaire, Waterman, van Steijnen, vdNouwland, Brust
Bas Schoonderwoerd (80’ Harteveld), Tol

Spy