Haarlem-Kennemerland waar moet dat heen…

21-09-2019

Alsof de zomer nog niet heet genoeg was. Was daar eind september 2019 weer zo’n super zonnige dag. Een dag om lekker in de zon te zitten, een dag om een lange fietstocht te maken, een dag om te genieten van een heerlijke honkbalwedstrijd. Dat alles was op loopafstand van elkaar te vinden in het Heemsteeds Sportpark.
RCH en Kinheim streden om een plek in de honkbalhoofdklasse, de eenzame fietser had er al 30 km opzitten toen hij zijn kleurrijke fietskleding verruilde voor iets neutralers en de terrassen van de diverse bewoners van dit multi sportcomplex waren overbevolkt.
Honkbalweer, fietsweer, strandweer, wandelweer . . . . was het eigenlijk wel voetbalweer?

Duidelijk niet voor onze mannekes uit Haarlem Noord. Andere trainer, nieuwe jonkies in plaats van de oudjes van Leeuwen, Prins, van Wijk, Osenga, Roos, Lammers en Weekers. Op bezoek bij Volhardt En Werkt liet het vernieuwde Haarlem Kennemerland het lelijk afweten. Dat was in 1926 anders. Toen verloor VEW hun eerste wedstrijd met ruime cijfers van . . . Kennemerland. En omdat in dat beginjaar werd alles verloren werd die mooie naam al snel verbasterd tot Verliest Elke Week. Maar 93 jaar later waren de rollen omgekeerd, het werd 5 – 2 na een heel matige wedstrijd. Echt 4e klas voetbal met een scheidsrechter die daar bij hoorde. Ondanks het vaak tempo loze voetbal van beide ploegen presteerde deze leidsman het om het spel op 60 meter te beoordelen. Je zou toch wensen dat de KNVB snel zal besluiten tot scheidsrechters op fiets of scootmobiel.
Voor rust nog wel goed hoop, 1 – 1 dankzij een goal van Abou Hassan. Maar na rust kregen de Volhart En Werkt – boys uit Heemstede de ruimte waarvan ze al dagen hadden gedroomd. En een beetje geluk omdat onze roodbroekjes een strafschop misten en de scheids lek reed.
Vier tegengoals en een treffer van Malloul, dan staat er zo maar 5 – 2 op het fraaie scorebord.

Meer spanning bij de honkbalwedstrijd. Kinheim won met 1 – 2 dankzij knap pitcherswerk van Schoonderwoerd (daar ook al ???). Feest dus en volgend jaar in de hoofdklasse.
Gemoedelijke sfeer op de terrassen van de andere clubs en de eenzamer fietser verruilde zijn neutrale outfit met fluit weer voor de fietskleding en keek al vooruit naar zijn volgende tochtje naar Petten. Daar wordt ook gevoetbald.

Volgende week komt Overbos op bezoek in Haarlem Noord. Kom toch maar kijken hoe de weg richting linker rijtje wordt ingeslagen.

Vanmiddag in Heemstede een paar nieuwe namen, een paar her-intreders en zeker 5 oude bekenden:
Wubs
Vonk, Versteeg, Barendregt, Carlton Kakaire
Nicola, Waterman, van Steijnen
Abou Hassan, Weber, Malloul

Spy