Haarlem-Kennemerland V1 vs. Roda ’23 uitslag 1 – 2 (0 – 0)

9 februari 2019

Doelpunt: Dolf, Remco

Opstelling:

doel:                 Arnaud
achter: Frans – Wim – Erick – Paul
midden:                 Ed – Ronald – Ad – Mark Buijs
voor:                 Dolf – Jerry

2e helft:

doel:                 Arnaud
achter: Albert – Wim – Erick – Ruben
midden:                 Ed – Ronald – Ad – Mark Buijs
voor:                 Remco – Dolf

Verslag van onze razende reporter!

De titel klopt. Vooral het woord razend, want dat was ik.
Geen enkele regel over de kansen van Roda ‘23 of van ons in Whatsapp.
Geen enkele opmerking over het vertoonde spel in Whatsapp.
Geen enkele aanwijzing over hoe het zou moeten in Whatsapp.

Kortom; waar is Lodewijk als je hem nodig hebt? Hoe moet ik nu een gedetailleerd verslag maken?
Maar goed, vandaag stond dus de wedstrijd tegen Roda ’23 in Amstelveen op het programma.

De eerste wedstrijd van het seizoen ging nog kansloos (0-4) verloren tegen deze heren.

Okay, onze tegenstander had toen 3 bekerwedstrijden in de benen. Wij alleen maar pap tijdens die wedstrijd. We waren dus gewaarschuwd!

Om kwart over twee liepen wij het grasveld aan de Noorddammerweg op.

Nou ja, lopen? Laten we die zin even opnieuw typen; om kwart over twee waaiden wij het grasveld aan de Noordammerweg over.

Hopelijk kon iedereen op tijd zijn plek vinden op het veld, zodat er om half 3 afgetrapt kon worden. Al snel bleek, dat er met deze wind erbij, van verzorgd spel bijna geen sprake kon zijn. Beide teams strooiden met verkeerde passes. Of ze waren te zacht en belandden in de voeten van de tegenstander, of ze waren weer te hard en kwamen ergens in niemandsland terecht.

Ging er dan helemaal niets goed? Jawel hoor! Bij vlagen werd er goed gecombineerd en konden wij enig gevaar stichten, maar zonder echt doelrijpe kansen. Ook de tegenstander had te kampen met dezelfde problemen. Zij hanteerden echter meer de steekpass achter de verdediging, maar even zoveel keren ging het ook aan hun kant verkeerd. Slechts één gevaarlijk schot was er van Roda ’23 te noteren. Van onze kant waren het de afstandsschoten van Dolf en een kansje van Jerry.

Met dezelfde stand als waar we mee begonnen waren gingen we de rust in; 0-0.

In de rust weer de gebruikelijke wissels. Mogelijk kon er in de tweede helft beter opgebouwd worden. Bal lagen houden en goed combineren. De tweede helft hadden wij de wind tegen en vaak is er dan wat meer controle over de bal. Dit klopte redelijk met de werkelijkheid. Vooral op het middenveld kregen Ad en Ronald de ruimte om op te bouwen. Meerdere keren wisten zij onze flankspelers te vinden die dan een voorzet konden geven. Heel veel opgelegde kansen vielen er echter niet te noteren. Roda ’23 had een goede JONGE keeper in het doel staan. In de eerste helft wist hij zijn team al probleemloos op de been te houden. De tweede helft leek lang een kopie van de eerste helft te worden totdat plots Dolf de bal op zijn schoen kon nemen. Dit harde schot was het jonkie te machtig en betekende een 0-1 voorsprong voor ons. Roda ’23 zocht nog meer de aanval. Met lange ballen achter de verdediging probeerden zij ons terug te dringen. Heel lang konden wij dan ook niet genieten van onze voorsprong. Een diepe bal aan de zijkant werd aangenomen door hun linksbuiten. Hij kon snel het strafschopgebied inlopen en de bal hard voorgeven. Ondergetekende kon met zijn voet de bal niet goed verwerken. De bal rolde rustig naar de voeten van de tegenstander. Deze aarzelde geen moment en schoot beheerst binnen; 1-1.

Beide teams konden weer op zoek naar de voorsprong. Ons spel in de tweede helft was beter dan dat van de tegenstander. De ene na de andere aanval vloog op het doel van Roda ’23 af, maar helaas zonder resultaat. Er was nog één grote kans van Roda ’23 te noteren. Vanuit de klutst kreeg hun spits de kans om vanaf een meter of 3 af te drukken. Ondergetekende is gezegend met grote voeten. Juist deze voeten konden redding brengen, al was het met de punt van de rechtervoet. Het spel golfde op en neer. Met nog een kwartier op de klok kreeg Remco de bal. Hij keek goed en zag de keeper van Roda ’23 iets voor zijn doel staan. Met een prachtige trap schoot hij de bal net over de keeper onder de lat. De keeper deed nog een verwoede poging om de bal over te tikken, maar hij was kansloos. Een prachtdoelpunt! 1-2.

Erick werd nu gesommeerd om achterin te blijven. Hij mocht niet meer naar voren opstomen. Deze voorsprong moesten wij over de streep trekken. Heel veel gebeurde er daarna niet meer. De wedstrijd was gespeeld. Een derde overwinning op rij was een feit. En hij was nog eens verdiend ook!

Door Arnaud Sluik