Haarlem-Kennemerland V1 – RCH V1 , uitslag 1 – 1 (1 – 0)

16 februari 2019

Doelpunt: Dolf, Remco

Opstelling:

doel: Arnaud
achter:  Paul – Hans – Jan C. – Mark Born
midden:  Marco de Looze – Wim – René – Erick
voor: Remco – Jerry

2e helft:
doel: Arnaud
achter:   Albert – Drikus – Erick – Paul (77’ Mark Born)
midden:  Marco de Looze (80’ Hans) – Wim (75’René) – Ad – Mark Buijs
voor: Remco – Jerry

GooooooooooooooooooL

Het is weer tijd om te voetballen …lekker hoor! Mooie weer, droog, lekker op gras veld spelen (Red. Er werd op veld 1 gespeeld; echt gras). De tegenstaander RCH. De heen wedstrijd een duidelijk 2 – 4 voor ons dus ze kwamen voor hun revanche. 15 man op de lijst Arnaud op doel, Paul (goede wedstrijd trouwens), Jan C. steeds meer minuten op het veld, Hans ook goede wedstrijd gespeld, Marc lekker onderdruk gespeeld door de rechterkant van de tegenstaander, Erick links op middel veld (nieuwe positie) kon aantal keer even weg maar niet echt goed, René en Wim met veel werk op hun posities, Marco (goede wedstrijd lekker wedstijd meegespeeld), Remco en Jerry goed afgedekt door tegenstander. Voetbal heeft geen logica we speelden tegen de laatste dus …. maar …

Eerste minuten spelen niet echt scherp, niet echt goed gevoetbald en toch na aantal goede acties maken Remco Jerry en Marco ruimte, bal ging naar Wim toe en GoooooooooooooooL !!! 1 – 0 voor HK, mooie doelpunt van Wim hoor. Helaas tijdens de eerste helft heeft RCH duidelijk kansen gehad ze kwamen met 2 of 3 mannen ons middel veld in en 2 man constant bewegen en afdekken hun rechte kant, gelukkig achter stonden we goed maar meer dan een schrik momenten gehad, onze eerste helft was rommel, onzeker, kwetsbaar. Dat is alleen maar een signaal dat wij hebben nu een stijl een manier om te voetballen als iedere man op de juiste plek spel  de resultaat is dat wij op de vijfde positie van de stand zitten en de afgelopen 4 wedstrijden hebben lekkere voetbal gemaakt.

Zo ging de eerst helft voorbij met een rare smaak en de gevoel dat RCH beter “futbol” dan ons heeft gemaakt ondanks het feit dat wij ook 3 of 4 kansen hebben gehad met Remco, Jerry een schot tegen de zijkant van het doel door Erick. In de laatste minuten konden we profiteren van een aanval van hun toen Erick probeer een speler uitspelen en met de hele ruimte doorlopen naar de doel, maar en smerig maar met geen “slechte bedoeld” natrapt die geel gekleurd kon worden.

Opeens eerst helft was voorbij dus tijd om een nieuwe strategie te bespreken Jan en Hans aan de kant voor Erick en Drikus, Albert voor Mark Born, Ad voor René en Marc Buijs de linkerkant van Erick overgenomen.

Tweede helft was voor HK 4 keer tegen de paal 2x Remco 1x Jerry 1x René genoeg kansen gehad om de wedstrijd voor ons in de pocket te brengen, 3 punten in de tas, afronden, etc. laatste 5 minuten RHC ging de gelijk spel hard zoeken, de wedstrijd werd wrijving maar de moment “D” van de wedstrijd; wij hebben een bal teruggehaald op de middelveld  bal, Remco controleert de situatie goed tegen 2 tegenstanders voor de middelveld lijn begon Erick te rennen en krijg een goede bal van Remco en speler uitgespeeld en richting de doel 40 meters de carrera solo frente al arco tiempo para poder decidir mejor fue suficiente pero escogí por patear con la parte externa del pie al segundo palo y el arquero logro desviar la pelota, así se perdimos la oportunidad mas clara del partido.

Wisselen spelers door en in de te lang extra tijd een bal die niet goed konden opruimen Drikus werd vast gehouden en kon niet gaan blokkeren ging de doel in Arnoud kon niks aan doen, echt zuur moment wedstrijd bijna afgelopen, fataal extra tijd voor HK en wordt dan een gelijk spel met smaak van 2 punten verlies.

Het positief kant van deze wedstrijd is dat in de afgelopen maand geen wedstrijd hebben verloren, in de afgelopen 2 wedstrijden hebben we alleen maar twee doelpunten tegen gekregen dus zo vasthouden, we moeten in de bovenste derde blijven en onze statistieken verbeteren want wij op dit moment hebben de 37% winst, 16% gelijkspel en 47% verlies nu hebben twee weken rust lekker om te herstellen van ziekjes, blessures, etc.

Heren tot 9 maart om 15 uur  uit tegen de tiende Overbos

Sorry voor de grammaticale fouten maar ik wou zelf schrijven zonder Help.

(Red. Doorgaans worden de meeste taalfouten verbeterd en om het leesbaar te maken worden soms hele zinnen opnieuw geschreven. Op wat kleine verbeteringen na (hoofdlettertje, leesteken) is deze keer bewust de originele tekst geplaatst, zodat een ieder kan zien hoe goed Erick zijn Nederlands al beheerst. Gooooooooooooooooooool, ook dat is scoren)


Door Erick Veaizan Alvarez