Haarlem-Kennemerland V1 – Olympia-Haarlem, uitslag 4 – 3 (1 – 2)

2 februari 2019

Opstelling:
doel:                 Paul
achter: Albert – Jan C. – Drikus – Mark Born
midden:                 Dolf – René – Ad – Ruben
voor:                 Remco – Jerry

2e helft:
doel:                 Paul
achter: Frans – Drikus – Erick – Ruben
midden:                 Ed – René – Ad – Mark Buijs
voor:                 Remco – Dolf

WIJ tegen ZIJ

De wedstrijd bezien vanaf een ijzig koude tribune. Overigens wel een super uitzicht op het speelveld waardoor de onpartijdige toeschouwer een goed beeld over de wedstrijd kan vormen.

Het begin van de wedstrijd leek onze (nader te noemen als WIJ) kant op gaan als het beste team. Helaas was het even later al een heen en weer getik van beide kanten waarbij het alle kanten op kon gaan. Het resultaat was in de 9de minuut een grote kans van de tegenstander (nader te noemen als ZIJ) waardoor onze uitstekend keepende Paul 2x achterelkaar reddend moest optreden. WIJ kwamen niet onder de druk uit waardoor ZIJ in 14de minuut een uitstekende kans kregen, maar ook hier hadden WIJ weer een onderscheidende persoon in de vorm van een grensrechter ED die goed handelend optrad en voor buitenspel vlagde. De ganse bezetting van de tribune (op de onpartijdige kijker na) joelde de grens en scheids uit omdat zij van mening waren dat het geen buitenspel was. Buitenspel of niet, de goal werd afgekeurd. WIJ pakten de draad weer goed op en zo kregen WIJ na goed combinatievoetbal een grote kans met een goede voorzet van Ruben op René die zijn vizier nog niet op scherp had. Helaas voor was het ons een goede redding van de keeper die voorkwam dat WIJ op voorsprong kwamen.

Het spel golfde op en neer met goede en slechte momenten. Een van de slechte momenten was geklungel in de verdediging waardoor Paul 2 man van ZIJ voor zich op zag doemen. Helaas voor ZIJ hadden WIJ Paul die erg goed op dreef was en een 0-1 achterstand wist te voorkomen. WIJ wisten, door goed doorzetten en combineren, eruit te komen met als resultaat een mooie voorzet van Dolf op de goed meegekomen Drikus die deze voorzet net naast kopte. Hierna weer een goede uitval van ZIJ maar een slechte voorzet werd door ons onderschept waardoor Drikus de gelegenheid kreeg om een superstrakke voorzet op Ruben te geven die geen moment nadacht en een goede voorzet afleverde op Remco. Remco wist op zijn beurt ook het net niet te vinden en kopte helaas snoeihard over. Weer een rommelige periode volgde. Op een gegeven moment wist Dolf, die tot dan toe niet echt lekker in zijn vel zat, de bal te veroveren en passeerde tegenstanders alsof ze er niet waren, met dubbele scharen en schoot keihard in de linkerbovenhoek binnen; 1-0. Echt lang van deze voorsprong konden WIJ niet genieten want het was weer geklungel en ZIJ konden hierdoor weer vrij voor Paul komen en die werd deze keer wel verschalkt; 1-1. Door deze gelijkmaker waren WIJ even van slag en konden ZIJ weer lekker voetballen en konden ZIJ door WIJ alleen nog met een overtreding, dus een vrijetrap worden afgestopt. Dichtgeknepen billen maar de vrijetrap op een mooie plaats ging in 1 keer naast. In de 40e minuut was het echter ZIJ weer die met 2 man vrij voor Paul kwamen en ook dit keer had Paul het nakijken; 1-2. WIJ lieten ons niet uit het veld slaan en kregen vlak na de tegentreffer een goede kans ,maar het enige resultaat was een corner die op niets uitmondde. Nou op niets? Ja, voor WIJ en na het verprutsen van een kans ook van ZIJ.

FF een bakkie thee, want het is rust.

Wat ingenieuze wissels toegepast en WIJ konden weer het hoofdveld betreden. De onpartijdige toeschouwer ging tussen de wissels staan om toch wat sfeer op te snuiven.

De wedstrijd was nog geen 5 minuten oud. waarin ZIJ nauwelijks de bal hadden geraakt, toen na een vlotte combinatie Ed een sublieme voorzet afleverde op het hoofd van Remco, die hier wel raad mee wist; 2-2 was het resultaat. WIJ speelden ons geliefde spelletje (net uitgevonden) en gaven veel pressie naar voren wat uitmondde in het veroveren van de bal. De bal werd op Dolf gegeven die het toch weer beter op zijn heupen had dan in de 1ste helft. Dolf kon in alle rust de bal aannemen, mannetje uitkappen en beheerst, hard en droog de bal in de hoek leggen en zodoende keeper van ZIJ het nakijken geven. Waar WIJ normaliter na de rust niet echt scherp het veld op komen, was er ditmaal een verandering van spijs die het toegestroomde publiek kon verorberen. WIJ waren beter uit de startblokken gekomen dan ZIJ! WIJ bleven scherp en goed combineren en gaven daardoor de tegenstander telkens het nakijken. Na 20 minuten was het weer Dolf die na een mooie voorzet van Mark Buijs zijn 3de goal van de dag maakte. Snoeihard en onhoudbaar voor de keeper van ZIJ; 4-2. ZIJ kregen hierdoor wel weer een soort van boost en WIJ kwamen onder grote druk te staan. Iedereen hielp van alle kanten mee om een tegengoal te voorkomen. Onder de druk uit voetballend was het wederom Dolf die zich langs enige tegenstanders vrij liep in het strafschopgebied en een steekpass toebediend kreeg . Echter er was maar één weg van ZIJ om WIJ (lees Dolf) af te stoppen en dat was het veroorzaken van een pingel door Dolf neer te leggen. De goed leidende Jaap kon niets ander meer doen dan te fluiten en naar de stip te wijzen. Appeltje, eitje voor Mark Buijs zou je denken. Niets is minder waar. Mark Buijs had het er heel moeilijk mee en kon deze opgelegde mogelijkheid dan ook niet benutten, Goed gepakt door de keeper van WIJ.

Rest ons alleen nog een corner waar WIJ niets mee deden dan alleen voorgeven en de bal kwijtraken.

Weer onder de druk uit combinerend was het aanvoerder Ad die ongenadig onderuit werd geschoffeld waardoor er een lichtelijk vuurtje oplaaide. Jaap hield dit nauwlettend in de gaten en bluste dit brandje als een volwaardig brandweerman. Na dit opstootje was het toch weer Remco die zich langs de tegenstander worstelde en een wervelend schot op de paal deed belanden. Had een beter lot verdiend maar zo zit de voetballerij nu eenmaal niet in elkaar. Hoe het wel in elkaar zit, zit um in het feit dat wanneer WIJ niet tot scoren komen, ZIJ wel weer een kans creëren. Nu was onze Jaap tot dan toe een super goed leidende persoon maar hier was er toch echt sprake van een scheidsrechterlijke dwaling óf een goedmakertje. Onze Peruviaanse panfluit spelende, bonkige verdediger gaf een iele speler van WIJ een schouderduwtje, waardoor deze als een stervende zwaan naar de grond ging.

Pingel voor ZIJ. Helaas voor WIJ een doelpunt voor ZIJ; 4-3

Wat nog restte was een paar minuten billenknijpen waarbij WIJ aan het langste end trokken. Einde wedstrijd.

WIJ 4 en ZIJ 3

Door Theo Kunnen