Haarlem-Kennemerland V1 – Hoofddorp V1, uitslag 2 – 5 (1 – 2

3 november 2018:

Haarlem-Kennemerland V1 – Hoofddorp V1, uitslag 2 – 5 (1 – 2)

Doelpunten: Mark Buijs, Remco

Opstelling:

doel: Arnaud
achter: Albert (25’ Mark Born) – Hans – Jan C – Ruben
midden: Ed – Wim – Ad – Mark Buijs
voor: Jerry – Dolf

2e helft:
doel: Amaud
achter: Ed – Jan C – Erick – Mark Born
midden: Ruben – René – Wim – Mark Buijs
voor: Remco – Dolf

Veteranen weer met beide beentjes op de grond

Zaterdag 3 november om zestien minuten voor drie op veld 4. Prachtig mooi herfstweer, goed veld en iedereen heeft er zin in. Hoofddorp is natuurlijk een lastige tegenstander voor ons maar de ranglijst geeft aan dat ze twee punten onder ons staan en na de glorieuze overwinning op Bloemendaal een week geleden zullen we dit varkentje ook wel even wassen.

Kwart voor drie, beginnen maar. Waarom fluit de scheids niet voor de aftrap? Wat is er aan de hand? Aaaah, hij is de vlaggen vergeten en zonder vlaggen voor de grenzen geen voetbal. Halen die dingen. De minuten tikken voorbij……. Dan toch maar beginnen? Nog een paar minuten en dan toch het beginsignaal. We zijn los.

De eerste minuten zijn voor Hoofddorp. Ze tikken de bal rustig rond zonder dat wij eraan te pas komen. Dan opeens een solo van Ed. Van eigen helft stoomt hij op, de één na de andere tegenstander passeert hij alsof ze er niet staan. Helaas sterft de actie in schoonheid. Niet veel later een schot van Wim. Het lijkt alsof we beter in ons spel komen.

Dan een vrije trap van Hoofddorp na 10 minuten. De bal komt hoog. Een grijpertje voor Arnaud……. hij laat de bal los…… en de Hoofddorpspeler voor hem tikt hem met z’n knie in de goal, 0-1.

Dit is niet wat we willen, een tegenvaller maar gezien het spelbeeld terecht. Er verandert niet heel veel, kansjes over en weer. Schot van Wim na een mooie voorzet van Albert, naast. Albert weer, toch geen goal. Het kruit van Albert is nu verschoten. Met een vervelend spiertje laat hij zich na 25 minuten vervangen door Mark Born.

Arnaud herstelt zich; een gave redding op een fluitend afstandsschot van Hoofddorp, en direct daarna nog eens. Dan toch de 0-2. Erick houdt ferm z’n vlag omhoog vanwege buitenspel maar scheids Jaap negeert hem.

Tsja wat nu? Echt een vuist maken kunnen we niet en Hoofddorp voetbalt veel makkelijker. Het gaat bij ons allemaal te traag en we kunnen de bal niet vasthouden.

Dan na ongeveer 40 minuten voetbal een lichtpuntje, Jan Cuppé is mee opgestoomd en hij valt in de 16. Penalty. Niet alle penalty’s zijn doelpunten bij ons maar deze schiet Mark Buijs er feilloos in 1-2.

Een paar minuten later is het rust. Er is hoop voor een betere tweede helft maar het team heeft dringend frisse krachten nodig.

De thee heeft goed werk verricht en de wissels hebben voor een facelift gezorgd. Er wordt nu beter en frisser gebald. We gaan er eens goed voor zitten.

Na een paar minuten is er een corner voor Hoofddorp. Uit de corner wordt de bal op de lat gekopt en even later redt Arnaud in een één-tegen-één situatie geweldig met de knie. Even diep ademhalen en doorgaan.

Na een kleine tien minuten spelen hebben we een snelle aanval. Dolf zet vanaf rechts scherp voor en Remco knalt de bal hard tegen de touwen; 2-2.  Het zonnetje schijnt weer voor ons, we gaan winnen.

Even later een mooie corner. Wim schiet van 4 meter afstand de bal hoog over. Zelfs de ballenvang weet hij niet te raken. Dit was dé kans op een voorsprong.

Kansen volgen er over en weer, die niks opleveren.

Dan, na ruim 20 minuten, staat het opeens 2-3. De verdediging valt open en de bal ligt in het netje.

Er komt een soort van matheid over het team te liggen en het lukt niet meer zo goed. Tien minuten later een overtreding van Erick buiten het strafschotgebied.  De vrije trap wordt strak binnen geschoten. 2-4.

Het geloof is weg en er worden fouten gemaakt. Zo valt ook de 2-5.

Het laatste kwartier gebeurt er eigenlijk niks meer. Een verdiende overwinning voor Hoofddorp en we staan weer met beide beentjes op de grond.

Door Lodewijk Albada