Haarlem-Kennemerland V1 – HBC V1, uitslag 3 – 5 (3 – 1)

6 oktober 2018

Doelpunten: Jerry 2x, Ronald

doel: Dolf
achter: Albert – Jan C. – Erick – Mark Born
midden: Ed – Ronald – Wim (20’ Ad) – Mark Buijs
voor: Jerry – Remco

2e helft:

doel: Dolf
achter: Albert (70’ Mark Bo) – Jan C. – Erick – Ruben
midden: Ed – Ronald – Ad – René
voor: Remco (70’ Jerry) – Mark Buijs

Niveau om vast te blijven houden

Na de succesvolle wedstrijd van vorige week, begonnen wij vol met zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Terwijl de tegenstander er een was van formaat, de ongeslagen kampioen van vorig jaar. We kwamen sterk uit de startblokken; na een minuut of twee brak onze nieuwe aanwinst Remco door op rechts, na een uitstekende steekbal van Wim, gaf een prachtige voorzet en ondergetekende hoefde alleen maar af te drukken 1-0.
HBC komt wat beter in de wedstrijd en komt al snel via ‘een lucky’ op 1-1, goede actie van hun spits, die op de paal schoot en via Albert zo de goal in rolde.
Deze tegenslag kwamen we al snel weer te boven. Een goede steekbal van Mark Buijs op Remco, die schiet tegen de keeper op, krijgt de bal terug en geeft deze aan Ronald. Wat volgt is een knal vanaf de 16, boem 2-1.
Niet veel later valt de 3-1, door slecht uitverdedigen van HBC krijgt ondergetekende de bal op een presenteerblaadje, kon een hoek uitzoeken en pats; raak.
Tussendoor kreeg HBC wel wat kansjes, maar onze gelegenheidskeeper Dolf deed zijn werk prima. We speelden dus een uitstekende 1e helft met z’n allen.
Sommigen met ‘vuur’ in hun spel, en Erick met fysiek spel wat in Europa niet mag.
Toen was het rust en werd alles anders……..

Al snel kwam HBC  op 3-2, en waren ze terug in de wedstrijd.
We kwamen zelf niet meer aan voetballen toe. HBC kreeg grote kansen.
Ginkie redde nog een keer op de doellijn, na een prachtige kopbal uit een corner, met een even zo mooie prachtige kopbal (uit de kruising).

Niet veel later valt toch de 3-3, er volgde wat protesten vanwege buitenspel maar de scheidsrechter, die overigens zeer goed floot, dacht er anders over.
Remco viel geblesseerd uit en HBC bleef maar drukken.
Door onze vermoeidheid en het feit dat HBC hun ware gezicht liet zien werd het uiteindelijk 3-4 en gelijk daar achteraan de 3-5. Jammer.

Al met al mogen we terugkijken op een goede wedstrijd. Als we dit niveau vasthouden kan het een leuk seizoen worden met aardig wat punten.

door Jerry van Ginkel