Haarlem Kennemerland JO11-2 bekeren verder na winst op Zandvoort JO11-2

20 oktober 2018

Ondanks het lekkere warme weer de afgelopen week is het op deze vroege zaterdagochtend aardig fris. De temperatuur waarbij je begint te twijfelen of je de mand met wanten en mutsen maar van de zolder naar beneden moet halen. De mannen van JO11-2 twijfelen hier geen moment over en doen in hun oranje shirts fanatiek mee aan de warming-up op veld 3. Zandvoort, de tegenstander in dit bekerduel, zijn aan de andere kant al bezig met een ruige schietoefening.

De JO11-2 is bezig aan een goede seizoensstart. Bovenaan de competitie met 12 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo waar Jose Mourinho jaloers op zou zijn. Maar liefst 34 goals voor en maar 11 tegen. De ploeg is net zo hongerig naar goals als RTL late night naar hoge kijkcijfers en zo hard in de verdediging als de keiharde waarheid dat de duitse manschaft even geen idee heeft waar ze mee bezig zijn.

De aftrap (09:00), de toch wel een kop grotere jongens van Zandvoort zijn een stuk scherper dan Haarlem in de openingsminuten. Bam, 0-1. De jongens van JO11-2 waren nog even bezig met wakker worden, niks aan de hand. Al snel is daar de 1-1, een vervelend stuiterballetje die onze spits Haike goed langs de keeper schiet. Niet meer dan 2 minuten later schiet Zandvoort de 1-2 binnen. De grote aanvaller van Zandvoort heeft daar alle ruimte voor en schiet de bal goed binnen. Weer eventjes later, 1-3… Dit zijn we niet gewend… De ene aanval van Zandvoort na de andere, het is alsof de verdediging van HK gisteravond uit is geweest in het centrum van Haarlem en daardoor maar 20 minuten slaap heeft gehad. Na slordig balverlies kan Zandvoort weer counteren. Onze halve verdediging staat nog op de helft van de tegenstander om bij te komen van de 3 tegendoelpunten. 4-1…

Even wat wissels, even de rust terug laten keren en de bal even binnen de ploeg houden. Thimo die daar ineens de bal krijgt en goed binnenschiet, 4-2. De ouders langs de kant schrikken wakker, de jongens binnen het veld zijn ineens een kop groter dan die van Zandvoort. 4-3! Julian die na een individuele actie de bal in de hoek binnen schiet. Haarlem slaapt niet meer en willen van de dromen werkelijkheid maken. 4-4 door weer die nieuwe aankoop van Haarlem, Thimo die de bal na de counter binnen knalt.

Rust, opstelling gewijzigd. Limonade naar binnen en oppompen voor de 2e helft. Hoppa, 5-4 na 1 minuut. Thimo schiet weer raak. 6-4. 7-4. Publiek weet niet wat het meemaakt. Coach van Zandvoort is ineens niet meer zo spraakzaam. Oeps, 7-5, even een stapje terug. 8-5 op de counter, de verdediging van Zandvoort weet niet meer waar het wezen moet en zoekt naar iets van houvast in de laatste minuten. Er valt nog een 8-6, maar die valt te laat voor Zandvoort om nog iets terug te doen.

Verrassend, dat was deze wedstrijd. Mooie comeback op een mooie zaterdag.

Spelers:
DM: Oliwier
VER: Nio, Daan, Renzo
MID: Julian, Mees, Bryan
AAN: Ivo, Thimo, Haike

Goals: Haike 2x, Thimo 4x, Julian 2x

Met dank aan onze scheidsrechter Bas Post en de altijd positieve ouders langs de lijn.

door: Jasper Piepenbrink

FC Haarlem Kennemerland