Haarlem-Kennemerland JO10-1 verslaat DSS JO10-1 opnieuw

Een Champions League avond op het terrein van Haarlem-Kennemerland. Niet in de trainingsoutfit dit keer op woensdag, maar in het oranje wedstrijdtenue. Iedereen op tijd en vastberaden deze derby opnieuw te winnen.

In de bekerwedstrijd een geweldige Jens van Donkelaar die zijn ploeg meerdere keren op de been hield. Een 2-1 overwinning wat doorbekeren betekende.

Met die overwinning in het achterhoofd stonden de mannen mentaal al 1-0 voor, maar DSS wilde zich natuurlijk graag revancheren voor de verloren bekerwedstrijd.

Coaches Eddy en Jeroen stonden zenuwachtig langs de zijlijn. Na de laatste 2 competitiewedstrijden die verloren werden tegen Geel-Wit en Bloemendaal nu een nog sterkere tegenstander tegenover zich. Hoe zou hun team het doen.

In de wedstrijdbespreking iedereen scherp maken en vertellen wat er verwacht werd vanavond. Er MOET gewonnen worden. Passie, strijd en DSS onder druk zetten.

Tenminste zoiets zal er gezegd zijn, dit is natuurlijk speculeren. Wat er ook gezegd is het heeft nut gehad. Vanaf de 1e seconde vlogen de mannen van Haarlem-Kennemerland er op af. DSS wist niet wat zich overkwam. Binnen de kortste keren een 3-0 voorsprong. Wat gebeurt er hier op de woensdagavond? De ouders van DSS kruipen steeds verder de dugout in. DSS zet even aan en weet de 3-1 te scoren, maar al snel volgt daar de 4-1. Rust.

Na de rust een iets sterker DSS. Eerst de 4-2 en daarna na een mooie actie van de linksbuiten van DSS die de bal hard in het doel schiet. 4-3 zal het dan toch nog misgaan…

Geen sprake van dachten de mannen van de JO10-1. Het heet niet voor niets de ‘Kennemerland cup’. Die is voor ons. Even gas geven en daar viel de 5-3 binnen. Iets meer lucht. Voor de zekerheid werd de 6-3 ook nog maar binnen geschoten. Na het fluitsignaal een blij Haarlem-Kennemerland. Een zeer sterke tegenstander uit de hoogste hoofdklasse werd opnieuw verslagen.

Voortaan alles maar op de woensdagavond spelen? Zo een avondwedstrijdje zint deze jongens wel.

Tekst: Karim Elhasnaoui