Haarlem-Kennemerland FC . . . . . . op weg naar de 2e plaats

30-03-2019

Inhaalwedstrijd uit de 2e periode. Uit bij THB. Zo’n verplicht nummer waar onze vedetten niet meer warm voor lopen. Best wel vreemd als je weet dat in juni deelname aan de nacompetitie kan afhangen van één doelpunt. De kans op 0 – 12 was er zeker, helaas bleef de teller steken op 3 – 7. Liefdadigheid in extremis die 3 tegendoelpunten.

Misschien helemaal niet verwonderlijk dat onze boys er niet helemaal met hun koppies bij waren. De voorbereidingen op een geslaagde sponsoravond bij AZ hadden veel energie gevreten en wat dacht je van het jubileum van Frans van Vliet. Groot feest bij de club en gehuldigd door de KNVB. Hulde, hulde en hulde en dank voor deze 60 jaar clubtrouw aan de leukste club van Haarlem Noord.

In het begin kon THB het nog bijbenen, het laatste kwartier voor rust gingen onze roodbroekjes helemaal los. Twee keer Roos en twee keer Weber en daar stond die 0 – 4. Een opmaat naar die gewenste 0 – 12. Helaas na rust wel genieten van de zon maar niet van het voetbal. Drie onnodige tegendoelpunten en wij nog Weber, Osenga en vd Nouweland. Die laatste goal van laatste man van de Nouweland was er één om in te lijsten. Wat kan scoren dan toch mooi zijn.

Geen wijzigingen in de periodestand, wel leuk om te zien dat de van Marsbergen – boys de 3e plek inmiddels in handen hebben. De jacht op plek 2 is geopend, ook wel noodzakelijk om zicht te houden op de nacompetitie. Of gewoon de 3e periode winnen, dan kunnen we ons ook opmaken voor June – madness.

  1. Olympia Haarlem 20 56 +109
  2. AC Amsterdam 20 49 +36
  3. HaarlemK’land 20 44 +50
  4. VSV 20 42 +41
  5. Velsenoord 20 35 +22
  6. SVIJ 20 34 +23

In de 3e periode gaan Olympia Haarlem, AC Amsterdam, HaarlemKennemerland en Velsenoord aan kop met 9 punten uit 3 wedstrijden. Zoals u nog weet uit eerdere lessen ‘periodetitels’ laten we Olympia buiten beschouwing omdat die al de eerste periode hebben gewonnen.

Zaterdag om 15.00 uur thuis tegen Hoofddorp. Omdat vanaf nu iedere wedstrijd belangrijk is en gewonnen moet worden, bent u er ook weer bij.

De oranjehemden tegen THB waren:
Van Leeuwen
Prins , vd Nouweland, Barendregt, vWijk (70’ Kakaire)
Nicola, Albada (45’ van Steijnen), Waterman
Osenga (80’ Daboune), Roos, Weber

Spy