Haarlem-Kennemerland FC . . . . . . Frenkie of Riemer

14-04-2019

Na 44 minuten walking football liet Ronaldo even zien waarom Juventus graag die 200 miljoen (all inn, dat wel) voor hem naar Madrid overmaakte. Leuk dat Ajax nog die 1 – 1 maakte, maar dinsdag gaan we zien hoe belangrijk die ene tegengoal van die aardige, sympathieke en door iedereen geliefde Portugees waard was. Als dan ook ‘onze Frenkie’ met pijn in zijn bovenbeen moet afhaken, kunnen we ons met recht zorgen maken over het voortbestaan van Ajax in de Champions League.

Bij HaarlemKennemerland zien we een vrijwel vergelijkbare situatie, maar dan omgekeerd. Zorgen om de kwetsuur van topscorer Weber? Wel nee. De jonge knulletjes vullen het gat probleemloos op. En ondanks pijntjes en andere ongemakken zie je dan een Riemer Albada uitgroeien tot een grote meneer met 2 doelpunten en dus een heel nuttig optreden in een deze middag vervelend koud Haarlem Zuid West. Op een moment dat een gemiddelde 4e klas speler al half lam achter de toog ligt, moest onze bijna 3e klasser uit Noord  om 17.00 uur nog aan een hele wedstrijd beginnen. Hulde aan Alliance dat de toch al verafschuwde aanvangstijd van 16.15 uur slechts 3 kwartier uitliep. De ene week rollenbollen in de polder, een andere keer beginnen om 17.00 uur, hoe serieus neemt de KNVB het zaterdagvoetbal in de 4e klas?

Deze vraag kan en wil niemand beantwoorden. Dus moet je zorgen dat je snel deze speeltuin gaat verlaten om neer te strijken in de veel serieuzere 3e klas.

Gelukkig doet HaarlemKennemerland het anders dan AZ. In Alkmaar 16 kansen, slechte coach en dus verlies. Bij Alliance 12 kansen, goede coach en 6 fraaie doelpunten. Dit overigens saaie verplichte nummer eindigde dus in 1 – 6 voor onze rood/oranje strijders. Voor rust beetje slap, maar wel 2 fraaie goals van Albada en Nicola.

Na rust goals van Osenga (2 x), weer Albada en Abou Hassan. Die tegengoal in de laatste minuut zou ons zo maar fataal kunnen worden als aan het eind van het seizoen het doelsaldo beslissend gaat worden om boven Velsenoord te eindigen.

De nacompetitie begint op zaterdag 1 juni 2019. Het lijkt me verstandig als u alle geplande weekendjes-uit en vakanties snel gaat annuleren. De schande van Flamingo’s moet worden uitgewist. Waar onze juni – tegenstanders ook vandaan mogen komen (deze keer gelukkig niet uit Alkmaar), de wraak zal zoet zijn. Volgend seizoen willen we niet meer tegen UNO, Alliance, DSK, Geel Wit, THB en Vogelenzang. We zijn klaar voor IJmuiden, KHFC, DEM en VVC.

Maar eerst nog even pieken in juni. We kunnen niet wachten om op 15 juni 2019 op de platte kar in de Sportlaan / Planetenlaan te worden ingehaald.

De stand:

  1. Olympia Haarlem 19 53 +102
  2. AC Amsterdam 21 49 +34
  3. HaarlemK’land 20 44 +47
  4. VSV 20 42 +41
  5. Velsenoord 20 35 +18

Olympia wordt op 4 mei kampioen en zal dus automatisch promoveren naar de 3e klas. VSV heeft een periodetitel en mag dus zeker meedoen aan de nacompetitie. En dan zijn er nog 2 plekken in de nacompetitie te vergeven. Die gaan naar de 2 hoogst geëindigde ploegen in de eindstand. En dus is AC Amsterdam ook al zeker van nacompetitie. Velsenoord is de enige ploeg die HaarlemKennemerland nog kan bedreigen. Als Velsenoord de laatste 4 wedstrijden gaat winnen, komen ze op 47 punten. Als HaarlemKennemerland zaterdag van Vogelenzang wint, dan staan onze roodbroekjes op 47 punten . . . .  Vanaf dat moment moeten we het doelsaldo van beide ploegen in de gaten houden. Of in mei gewoon nog een puntje pakken.

Zaterdag om 15.00 uur thuis tegen Vogelenzang. De ‘vorendscheidung’ zouden onze Oosterburen zeggen. Komt dat zien, komt dat zien!!!
Deze stoere mannen moesten lang wachten alvorens ze Alliance mochten verslaan:

Van Leeuwen
Lammers, Prins (65’ Abou Hassan), Barendregt, vWijk (75’ Daboune)
vd Nouweland, Albada, Waterman
Nicola (46’ Kakaire), Roos, Osenga

Spy