Haarlem-Kennemerland FC . . . . . . en dat is vijf !!

9-02-2019

Eindelijk weer een wedstrijd na 2 weken totale verveling. Concurrent SVIJ moest tegen de harde wind in 10 kilometer zuidwaarts om te proberen de ‘winning streak’ van de trots van Haarlem-Noord te breken. Niet langer in onzekerheid, onze roodbroekjes wonnen met 2 – 1 en zijn nu 5 wedstrijden en 2 maanden ongeslagen.

Die 2 weken niks doen hakten er in. De eerste helft was heel slecht, alsof je naar Ajax zat te kijken. Een beter SVIJ (net als Heracles) kwam de eerste helft verdiend op 0 – 1. Maar een goed gesprek in de rust deed wonderen. HaarlemKennemerland nam het initiatief en bij SVIJ ging langzaam het licht uit. Snel na rust de 1 – 1 van Weber na alleraardigst voorbereidend werk van nngpo (nog net geen pappa osinga). Halverwege de 2e helft de winnende 2 – 1 van captain Roos na wederom voorbereidend werk van knulletje Osinga. Snel daarna een rode kaart bij SVIJ en klaar was het. Rustig uitspelen en uit respect voor de tegenstander vooral niet meer scoren. Het is jullie vergeven mits deze week extra wordt geoefend op asociaal en meedogenloos scoren.

Net als AZ is HaarlemKennemerland in het nieuwe jaar nog ongeslagen. Ajax niet, en weet je waarom? Zowel van de Brom als van Marsbergen  hebben rond de kerst bekend gemaakt na dit seizoen van club te veranderen.

Voor ons was het plesant dat Olympia met 7 – 0 won van HBC en dat Hoofddorp met 1 – 1 gelijk speelde tegen Velsenoord. Na dit weekend zijn we nog in de race voor de periode en komt een plek bij de eerste vier in de eindstand ook steeds dichterbij. Kijk maar.

  1. Olympia Haarlem 14 40
  2. AC Amsterdam 15 34
  3. VSV 15 33
  4. HaarlemKland 14 29
  5. SVIJ 14 24
  6. HBC 15 24
  7. Velsenoord 14 23

Stand 2e periode (de bovenste 6, de andere ploegen zijn kansloos):
VSV 7 19
Olympia Haarlem 6 16
HBC 7 16
HaarlemKland 6 15
AC Amsterdam 7 15
Velsenoord 6 11

Deze 2e periode gaat over 9 wedstrijden. Olympia is al winnaar van de 1e periode en telt voor de stand van deze 2e periode niet meer mee. Als HaarlemKennemerland mee wil blijven doen zal het de laatste 3 wedstrijden moeten winnen en hopen op een slippertje van VSV.

Volgende week een echte topper, zie hierboven de standen. Om 14.30 uur op bezoek bij runner up AC Amsterdam. Sportpark de Eendracht in Amsterdam-West. Amsterdamse Vaart, onder de A5 door en dan rechtsaf.

Dit waren onze mannekes tegen SVIJ:

Van Leeuwen

Aboe Hassan, vd Nouweland, Barendregt, vWijk (46’ Prins)

Albada (75’ Weekers), Waterman, Roos

Osenga, vdKolk (46’ Nicola), Weber

Spy