Haarlem-Kennemerland f.c. . . . en weer drie punten

Geel Wit uit, altijd lastig vanwege de ligging van hun hoofd- dan wel bijveld. Dat was het al in 1958 bij de schoolvoetbalfinale, ruim 60 jaar later was het niet anders. Omdat onze mannekes dat aan hun stand verplicht zijn werd het 0 – 3 in voordeel van het prachtige oranje-rood en stomen we parmantig op naar een plek in de top 4.

Ondanks het feit dat de van Marsbergen – boys zich qua technisch vermogen zich soms kunnen meten met een Ajax in Madrid – vorm, bleek deze middag de storm van doel tot doel een grotere tegenstander dan het verdienstelijke tegenspartelende Geel Wit.

Desondanks al snel voor rust 0 – 1 door Osenga en 0 – 2 door Weber (hij won tussendoor ook de wedstrijd latjetrap voor gevorderden . . . ) en pas heel laat in de 2e helft de 0 – 3 ook door Weber. Die laatste goal op aangeven van de sterk debuterende Yassine Daboune. Deze youngster viel 20 minuten vóór tijd samen met Sheldon Kakaire in en het moet gezegd, vanaf dat moment kwam er weer schwung (dit is een Duits woord voor ‘prettige uitstraling’) in de vastgelopen HaarlemKennemerland machine.

Je hebt van die dagen, verder niet zeuren, gewoon die 3 punten meenemen en wachten op andere uitslagen die ons kunnen behagen. Deze keer was VSV – Velsenoord 1 – 2 zo’n meevaller.

Leuk om de stand even bij te houden:

  1. Olympia Haarlem 19 53
  2. AC Amsterdam 19 48
  3. VSV 19 39
  4. HaarlemK’land 18 38
  5. SVIJ 19 34
  6. Velsenoord 19 32

In de 3e periode gaan Olympia Haarlem, AC Amsterdam, HaarlemKennemerland, Velsenoord en DSK aan kop met 6 punten uit 2 wedstrijden. Zoals u nog weet uit eerdere lessen ‘periodetitels en waarom’ laten we Olympia buiten beschouwing omdat die al de eerste periode hebben gewonnen. Dan kunt u zelf concluderen hoe belangrijk HaarlemKennemerland – DSK van a.s. zaterdag is. Komt dat zien, komt dat zien. Met de KNMI wordt onderhandeld over een afname van de windsterkte van 7 à 8 tot hooguit 3. Komen we eindelijk weer aan voetballen toe.

Deze mannen hielden de ‘NUL’ tegen Geel Wit onder het wakend oog van de Sint Bavo:
Van Leeuwen
Vonk, vd Nouweland, Barendregt, Abou Hassan (75’ Daboune)
Nicola (46’ Waterman), Albada, Brust
Osenga, Roos (70’ Kakaire), Weber

Spy