Gelukkig won AZ wel

03-04-2022

Gelukkig won AZ wel

Was het de te harde wind? Het hobbelige veld? Het leeftijdsverschil? Het respect voor de koploper? De spanning voor het avondprogramma? Het verlangen naar een langer bestaan in de 4e klas? Een verlate 1 april grap?

Wie het weet mag het zeggen. Hoe kan het dat één van de best voetballende ploegen uit deze 4e klasse C (als we sommige tegenstanders mogen geloven) zich zo het kaas, ham en hagelslag van het brood laat eten door een groepje afbouwende en vooral veel rokende voetballers uit Velserbroek en omgeving.

Hoogtepunt van de 1e helft, de rode kaart voor een VSV’er na een scheldkanonnade tegen een ploeggenoot. De scheidsrechter was en bleef de beste man van het veld.

Een scherpe lezer denkt dan, tegen 10 man, dat moet toch kunnen? Helaas de 1 – 0 opgelopen achterstand in de eerste helft kwam zelfs niet aan het wankelen. Volledig afgetroefd op tactisch gebied. Dat keeper Geerlings bij HaarlemKennemerland de beste man was zegt alles over deze wedstrijd.

Maar waar hebben we het over. Deze wedstrijd was slechts het voorspel van een gezellig avondje Alkmaar. De volledige selectie met totale begeleiding (34 vrolijke mensen dus) eerst een beetje eten en drinken en daarna naar AZ-Vitesse. Met de hele groep minus één. Die liep zonder gene het uitvak in. Een jeugdzonde zullen we maar zeggen, niet erg genoeg om hem naar FC Antwerp over te schrijven.

AZ liet zien hoe je als onderliggende partij toch een slechte wedstrijd kan winnen. Wat jammer dat AZ niet ’s ochtends moest spelen. Dan zou VSV een slechte middag hebben gehad.

Volgende week komt om 15.00 uur VVH/Velserbroek op bezoek. Lekker zonnetje, glad geschoren kunstgras, vrijdagavond vroeg naar bed, de les van AZ in het achterhoofd. De uitslag laat zich nu al raden.

Deze mannen waren zeer onder de indruk van VSV: Geerlings

Holten (46’ Pascal), Aldershof, Faber, Kakaire C

Wubbe J, Quaars (46’ Schoonderwoerd B), Wubbe C

Kakaire S, Albada, Fong-Tin Joen (75’ Angenent)

Spy