HAARLEM-KENNEMERLAND – GAME, SET AND MATCH

03-06-2018

Eigenlijk was Kiki Bertens beter dan Angelique Kerber, deze Duitse wereldtopper. Maar op de beslissende momenten was onze Kiki niet scherp, ging ze niet tot het gaatje. En waartoe Duitsers op die momenten toe in staat zijn, dat heeft de sportgeschiedenis ons in voldoende mate geleerd.

Ieder jaar een paar plaatsen hoger. En meet trainer van Marsbergen de vooruitgang van de selectie van de leukste club uit Haarlem en omstreken. Nacompetitie was een nog onbekend fenomeen voor onze roodbroekjes en hun begeleiders. Eerste ronde bij Flamingo’s in Alkmaar. Een ploeg met grote namen uit een ver verleden. Met de jaren iets langzamer maar heel veel slimmer en sluwer. Gaat het niet goedschiks, dan maar kwaadschiks moeten ze in de rust tegen elkaar gezegd hebben. Und der Schiedsrichter hat es auch gehört.
Want in de rust stonden de van Marsbergen – boys gewoon met 0 – 1 voor dankzij een fraai doelpunt van Nicola op een minstens zo fraaie assist van Waterman. Maar wat jammer, onverwacht en onbegrijpelijk dat onze qua leeftijd frisse Haarlemmers zich zo tot een niet te winnen strijd lieten verleiden door deze door de wol geverfde tegenstander. Weg was het voetbal, weg was de rust om het seizoen met minimaal één week te verlengen. Waakhond Osenga had hun gevaar Gijzen 70 minuten in de ‘knip’. Toen ging de truccen doos helemaal open. Eerst een versierde penalty en 10 minuten vóór tijd een versierde vrije trap waaruit gescoord werd. Toeval of niet, de Duitse leidsman (hat Vater Kerber können sein) die de eerste helft foutloos had gefloten, ging mee in de Gijzen – show.

De slotconclusie. Een goed seizoen. Grote stappen voorwaarts. Nog iets tekort in wedstrijden waar het toe doet. Met dank aan Gijzen.

Dit zijn de mannen die in de toekomst weten hoe ze nacompetitiewedstrijden gaan winnen:
Van Leeuwen – Osenga (75’ Jansma), Barendregt, Lammers – Albada, Nicola (60’ vd Heijden), Abou Hassan, Prins, Waterman – Roos, Brust (70’ Sheldon Kakaire)

Een mooie zomer, geniet, u als lezer en uw naasten zijn het waard. En als de website mij een plekje gunt, wellicht ook volgend seizoen tot . . .

Spy