Femke Wubbe

27-08-2023
Femke Wubbe

Precies 3 maanden na de vorige column. Maar wees gerust, ook dit jaar weer de meest serieuze en vooral onzinnige verhalen over het wel en wee van Femke Bol, de familie Wubbe en de HaarlemKland wonderboys. Andere wonderboys dan u op internet tegenkomt als serieuze cleaners bij AZ, Volendam en andere bvo’s.
Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Ons oude ideaal om ooit nog eens 3e dan wel 2e klasser te worden zijn gelijk met de kurk van Michiel Kramer’s champagnefles in de vuilcontainer beland. Wat een opzichtige manier op alle druk bij ons jonge gabbertjes weg te halen. Maar naarmate je ouder wordt leer je wel af om maar steeds over kampioenschappen en promoties te dromen dan wel te raaskallen.
Wat is het doel voor het seizoen 2023 / 2024?
• Poulewedstrijden MidWest Cup overleven;
• Op tijd contributie betalen;
• Poulewedstrijden KNVB – beker overleven;
• Bij de uitgever van de dikke van Dale het werkwoord wubberen (dit betekent: als niemand anders het doet, dan doen wij het wel) erkend te krijgen;
• Wegblijven van de onderste 5 plaatsen in de 4e klasse B;
• Poulewedstrijden Onder 23 Cup overleven;
• Nog minder gele en rode kaarten ontvangen dan vorig seizoen;
• Begin januari 2024 genieten in Barcelona.

In de Mid West Cup zijn onze roodbroekjes al goed op weg. Na midweekse 1 – 2 winst op 3e klasser VSV volgde gisteren tijdens de kwalificatie van onze Max een magere 2 – 1 overwinning op 5e klasser Velsen. Hulde voor de supporters die deze wedstrijd verkozen boven tv beelden uit Zandvoort en de dameshockeyfinale Nederland – België.
Er zijn mannen die er blind voor zijn, maar beste patsers, macho’s, vrouwenhaters, hebben jullie in de gaten wat er in de sportwereld aan de hand is?
Oranje voetbalvrouwen, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering, Oranje softballteam, Femke Bol, Sifan Hassan, Oranje hockeydames. En wellicht kan deze lijst nog wel groter, maar zoek er één naam van een man tussen . . . . . We zijn verloren, het is vanaf nu gebeurd met de Nederlandse man.

Zijn er zichtbare wijzigingen voor de mopperende meute aan de zijlijn? Dezelfde trainers ElHasnaoui en Böckling, 4 spelers vertrokken, 4 nieuwe spelers er bij, kortom de enige wijziging zou kunnen zijn dat we niet alleen gaan wubberen maar ook gaan scoren en ook vanaf dit seizoen in september en oktober een paar keer gaan winnen.

Na 2 eerste trainingsweken en 2 x 2 -1 in de MWCup mag u zich verlekkeren op de volgende wedstrijden (extra service voor alle digibeten onder ons):

za 02 sept 2023​ 15.00 uur ​HaarlemKland – DSK​KNVB beker

Za 09 sept 2023​ 14.30 uur​Vrone – HaarlemKland​KNVB beker

Di 12 sept 2023 ​20.15 uur​ HaarlemKland – OG​​Mid West Cup
Za 16 sept 2023​14.30 uur​DTS – HaarlemKland​​KNVB beker

Za 23 sept 2023​ 14.30 uur​Vlug & V – HaarlemKland​ Competitie

Za 30 sept 2023​ 15.00 uur​ HaarlemKland – AC A’dam​ Competitie

Mocht het nodig zijn, volgende column uitleg en betekenis van het woord digibeet.
Regen? Gewoon binnenblijven en genieten van onze hockeymannen en . . . . . Femke.
Spy