Even stilstaan bij …….

2022

Even stilstaan bij …….

Het overlijden van Frank Voskuilen. Vriend, levensgenieter, inspirator, onderwijsman, organisator. Bij sportminnend Nederland bekend als de grote man achter de Haarlem Basketball Weken. Naast dit basketball verleden ook geen onbekende binnen de honk- en softballwereld.

Frank stond als oud-voorzitter van Kennemerland in het voorjaar van 2010 aan de wieg van Haarlem-Kennemerland. Hij zag als geen ander dat het samengaan van de restanten van HFC Haarlem en Kennemerland tot iets moois kon leiden. Om onze club na de oprichting verder op het goede spoor te zetten heeft hij in 2011 als lid van de ‘Adviescommisie toekomst Haarlem-Kennemerland’ (samen met Arjen Overbeek, Paul Pruijmboom en Willen van Gemert) onze club geadviseerd, zeg maar de weg gewezen, op punten als clubcultuur, werving (en daarna binding), accommodatie en bestuursstructuur. Nu blijkt, ruim 10 jaar later, dat hun advies het fundament is geworden van het Haarlem-Kennemerland anno 2022.

Zijn naam en mooie herinneringen zullen altijd verbonden blijven aan Haarlem-Kennemerland.

Dan is voetbal opeens van heel andere orde. Toch maar mee in de grote colonne fietsers naar Velsenoord. Geografisch al geen schone plek, de taal blijft door die ene N steeds weer een probleem(pje). De club is gevestigd in het noordelijk gedeelte van Velsen, zeg maar Velsen-Noord of Velsennoord en bedoelt niets te zegen over enig oord in Velsen. Wie kunnen we hierop aanspreken? Ooit waren er in dit kleine stukje Velsen onder de rook van de Hoogovens drie voetbalclubs. Kinheim, IEV (In Eendracht Vooruit) en VVB. Kinheim en IEV fuseerden eerst tot KIC (Kinheim IEV Combinatie) en later met VVB (Voetbal Vereniging Breesaap) tot Velsenoord. Om het taalkundige mysterie van één N of 2 NN op te lossen zullen we dus terug moeten naar de notulen van de fusievergadering KIC / VVB. Wie o wie?

Dan was er ook nog een wedstrijd in de sub-top van de zaterdag 4e klasse C. Tussen 2 ploegen die het volgend seizoen wel leuk zouden vinden om het een keertje in de 3e klasse te proberen.

Velsenoord won afgetekend met 5 – 2 en blijft in de race voor een plek in de 3e klas. Voor HaarlemKennemerland is en blijft de 4e klas voelen als een warm bad.

Een sterk begin van onze roodbroeken maar helaas geen doelpunten. Dan is daar weer die aloude voetbalwet. Niet scoren dan krijg je ze tegen van Benfica, Getafe en Velsenoord. Als een muis in de Emmenthaler, zo vlogen er voor rust al 3 in. Meteen na de pauze grote kansen op 1 – 3, edoch daar was weer die verdomde gatenkaas, 4 – 0 dus. Opeens kon het wel, goals van Wubbe C en Kakaire S, en een wankelend Velsenoord. Maar het lukte niet, in de laatste minuut nog wat zout in de Haarlemse verdedigingswond, 5 – 2 dus. Een teleurstellend bezoek aan het oord van Velsen, we hadden op meer gehoopt.

Volgende week kans op herstel, Jong Hercules komt om 15.00 uur op bezoek. Vanaf nu gewoon alles winnen, ja dan . . . 

Te gast in het oord van Velsen waren:
Vienga

Pascal (55’ Holten), Aldershof, Faber, Biernat (46’ Kakaire C)

Fong-Tin Joen, Quaars (80’ vd Heijden), Wubbe C

Kakaire S, Albada (55’ Schoonderwoerd B), Wubbe S (55’ Anthony van Steijnen)