Eindelijk 6 punten, toch was dat ene punt belangrijker

​​​​​​​​​​​16-10-2021

Eindelijk 6 punten, toch was dat ene punt belangrijker

Keuze genoeg deze middag, Bij de ene buur EDO – Jong Holland en bij de andere buur Sparks – Olympia om het kampioenschap van Nederland. Toch maar gekozen voor het prachtige oranje/rood, voor die sfeervolle Ierse pub, voor de jacht op een zespunter, voor het goede gevoel.

Om aan alle spanning maar gelijk een eind te maken, Jong Holland won met 0 – 3 bij EDO, Sparks en Olympia gaan morgen in Schalkwijk op voor de beslissende 3e wedstrijd, HaarlemKland 2 pakte tegen OG 3 de eerste winst van dit nog prille seizoen (meteen maar 11 – 1) en ons vlaggenschip wubberde met veel pijn en moeite naar een magere 2 -1 winst op het altijd lastige Velsen.

Maar daar ging het vandaag helemaal niet om. De O19 van topcoach Angenent speelde ruim 100 minuten (voor dezelfde contributie) tegen DSOV. Een gelijkspel volstond voor het kampioenschap in deze mini najaars competitie. Hoe professioneel en slim ben je, als je dan gewoon op 1 – 1 eindigt. Spelers kipfit en blij, de ouders aan de kant een uur lang aan het zuurstof. Een compliment voor de mannen achter de schermen van deze succesvolle jeugdopleiding waar AZ met een blik van herkenning naar zal kijken.

Na de O19 show hadden de Deen-boys (heeft niets met Denemarken te maken, alles met de naam van de coach) deze middag enkele nieuwe spelletjes bedacht. Naast het inmiddels overbekende kansen-missen-voor-beginners, nu ook dakkie-trap(zo ver mogelijk over het dak van het clubhuis) en slalom-run (zo veel mogelijk tegenstanders passeren zonder de bal naar een teamgenoot over te spelen).

Hoe leuk en aardig als volgende week deze 3 spelletjes worden vervangen door het grote-mensen-spel doelpunten maken. Om 15.00 uur uit tegen VVH Velserbroek in Haarlem-Noord, mee blijven doen in de top 5 of lekker sudderen in de grauwe middenmoot.

Deze slalomboys vergaten tegen Velsen de score op te voeren tot 7 – 1:

Vienga

Holten, Kakaire S, Aldershof, Kakaire C

Fong-Tin Joen, Wubbe C, Wubbe J

Wubbe S (55’ Schoonderwoerd B), Kapenga (65’ El Kanddousi)en Quaars (75’ vd Heijden)

Spy