Eerste overwinning van collectief goed spelend HK binnen.

november 2021: Haarlem-Kennemerland V1 – Olympia Haarlem V1, uitslag 3 – 1 (0 – 0)

Doelpunten: Frank, Remco en Jan P.

Opstelling:

doel: Theo

achter: Nacho – Drikus – Erwin – Erick

midden: René Kennis – Perry – Ronald – Dolf

voor: Marco – Remco

2e helft:

doel: Arnaud

achter: Nacho – Drikus (20‘ Mark Born) – Erwin – Erick

midden: Frank – Perry – Ronald – Dolf

voor: Jan P. – Remco

Door Marco de Looze

Eerste overwinning van collectief goed spelend HK binnen

Het is nu zondagochtend 07:00 uur. Vroeg wakker en nog beduusd van alle filmpjes van Ed zijn housewarming die ik gisteren heb mogen aanschouwen. Karaoke met de gastheer en -vrouw, en als toetje Drikus die ‘Bloed zweet en tranen’ zingt. Hij als echte PSV supporter! Daarvoor al genoten van het verborgen talent van onze eigen Remco die van achter de HK-bar ‘Ketelbinkie’ zong. Het lied van zijn Rotterdamse held Gerard Cox. Iets over een ouwe schuit, kakkerlakken en een rattennest, tja ik als Ajaxied kan hier heel veel over zeggen, maar dat doe ik maar niet. Al dit vrolijk gedoe heeft waarschijnlijk alles te maken met de 1e overwinning van het seizoen en de leuke sportieve wedstrijd (wat in het verleden ook wel eens anders is geweest tegen Olympia). De avond voor de wedstrijd kreeg ik een appje van Hans dat ik aan de beurt ben voor het wedstrijdverslag.

Logisch als je na de K van Kunnen komt. Erg lastig altijd en iets wat ik verafschuw. De lat lag hoog na eerder al het heerlijke verslag van mijn zwager en daarna die van Theo. Ga dan maar aan de bak. Ik had gehoopt dat Jan even zou komen kijken zodat ik kon vragen of hij wat aantekeningen zou willen maken, maar hij was er niet. Gelukkig kwam zijn zus wel kijken, zij wel, en met haar aantekeningen én mijn eigen herinneringen is dit verslag tot stand gekomen. Op de bank zitten Frank, Marc B. en Arnoud en als supporters Frans, Jaap, Robin. Wim als hoofd technische mededelingen.

Een speciaal bedankje voor de zoon van Edje die voor ons de vlag vast hield. Misschien een vlucht om thuis niet te helpen voor het feest later op de dag, maar echt top!! Dolf had op voorhand de opstelling en bank geappt en daar had ik een goed gevoel over. De achterhoede bestond uit mannen die snel en pittig in de duels zijn. Op het middenveld balvaste mannen en in de voorhoede twee mannen die terugkwamen van een blessure, maar er wel voor zouden gaan. In de eerste periode was er over en weer balbezit, maar hadden wij wel de overhand met wat kansen. In de 3e minuut Remco met een geplaatst schot die voor het doel langs ging. In de 9e minuut een kopbal uit een corner van Remco die over ging. Er zouden 11 corners in deze wedstrijd genomen worden. Olympia deed eindelijk iets terug en schoot op goal, maar Theo hield de bal met zijn been tegen, zijn specialiteit (met als gevolg dat hij daar wel last van had, maar dit terzijde). Wij bleven drukken en kregen kansen, Drikus schiet met zijn chocolade been, maar treft geen doel.

Meteen daarna weer een bal van hem net over de kruising. Kans na kans en het doelpunt hangt in de lucht en het is gewoon afwachten wanneer het gaat vallen. In de 16e minuut arriveert de tosti, koffie en ook Jan P. Remco krijgt een mooie kans op de 1- 0 na een pass van Drikus, maar net naast de paal. De verdediging van Olympia draait overuren. Marco krijgt plotseling een kans alleen op de keeper, maar verzuimt deze in het net te jassen. Op driekwart van de 1e helft breekt Olympia uit, maar Theo verkleint zijn goal en houdt de stand op 0-0. Net voor de rust wordt Marco geblokt en daarbij wordt zijn tere voetje weer geraakt en moet uitvallen. Jan P. schreeuwt om in te mogen vallen want er moet gescoord worden, maar daar heeft Frank geen boodschap aan en gaat de paar minuutjes van de 1e helft uitspelen. In de rust lekker thee van Tee, Jan P. erin voor René en Arnoud voor Tee.

Het begint weer te regenen (kansen). Schoten van Dolf, Ronald en Remco en in de 52e minuut is het Drikus die passt op Frank en scoort met een mooi geplaatst schot de verdiende 1-0! Drikus valt uit en Mark Born erin. Veel combinaties van onze middenvelders en met Jan in de jaagstand werd de druk weer opgevoerd. Dit werd Erick even te veel en liep spontaan het veld uit. Een soort Mark Borntje (van vroeger hoor Mark !). Met veel Spaanstalige woorden en zich even afzonderen ging het snel weer goed. Toch lastig dat Zuid-Amerikaans temperament dat je met je mee moet dragen hoor! Het spel ging gewoon verder en met een bal op maat van Perry op Remco werd het doel getroffen met een mooi schuivertje in de linkerhoek, 2-0. Natas schrijft, de billen kunnen los! Zoals zo vaak kruipen wij dan in onze schuilkelder en de mannen van Olympia worden zowaar sterker en krijgen kansen.

Gelukkig pareert Arnoud een schot met zijn been en plukt een bal uit de lucht. Maar bij een uitbraak waarbij het middenveld nog in de voorhoede stond scoorde Olympia de 2-1. Ze beginnen er weer in te geloven en met nog een kwartier te voetballen kan het voor ons nog lastig gaan worden. En nu komt het. Eerder in dit verslag schreef ik dat Jan P. erin moest omdat er gescoord moest worden. En dan blijkt dat je Jan niet moet tergen; een aanval die bij Ronald begint en via Remco bij Jan eindigt. Zonder na te denken schiet hij de bal vol effect in de hoek, 3-1!!! De bank ging helemaal los en even leek het of de West-side weer terug was. De wedstrijd was gespeeld en ook dit verslag is ten einde gekomen.

Mede door de reddingen van Theo en Arnoud, de bikkels en vechters Nacho, Drikus, Erick, Mark B. en Erwin (jammer van dat ene foutje, maar goed die maakte Frank de Boer ook altijd), de balvaardige mannen op het middenveld, René, Ronald, Perry, Dolf en Franck, de top spitsen en doelpuntenmakers Remco en Jan hebben we deze belangrijke wedstrijd gewonnen. En wie we niet mogen vergeten is onze eigen Paul die de fluit weer op een rustige manier bespeelde. Heel fijn Paul dat je dit wilt doen!