Eerder beginnen helpt ook al niet.

30-10-2021

Een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Wim de Reus. Mooi eerbetoon. En wat mooi dat zijn Gerda er bij was.

Of deze minuut de reden was? Of gewoon die nare regen? Of het vervroegde aanvangstijdstip? Wie het weet mag het zeggen. Feit was dat VSV in de eerste helft veel scherper was dan de doezelende en apathisch reagerende jongkies in oranje-rood. Gelukkig nog één hoogtepunt, die mooie Anschlusstor (de vaste volgers van deze column weten dat geen taal mij vreemd is) van de oudste Wubbe. Maar wel een 1 – 3 tussenstand met rust.

Onze trainer heeft voldoende krediet, geen witte zakdoekjes, geen spreekkoren, slechts een overvloed aan paraplu’s. Volgens van Gaal’s spreukenboek der Nederlandse voetbaltaal is het dragen van een paraplu slechts bedoeld tegen regen van bovenaf, en is hier geen sprake van steken van onder water. Maar zodra een Memphis of soortgenoot dan ook nog een penalty gaat missen, dan weet je dat de voorzitter zijn speech aan het voorbereiden is. Gelukkig wist de middelste Wubbe dit onheil te voorkomen door een kwartier na rust een penalty onberispelijk in te schieten. Met 2 – 3 leek er nog iets te halen. Die gedachte bleef nog 20 minuten in leven, maar uiteindelijk bleek dit VSV een maatje te stevig, te ervaren, te dik, te slim, te oud en dus te groot. Eindstand 2 – 4 na een nat potje. Gelukkig is de middenmoot voor dit jonge Haarlem-team niet grauw, eigenlijk is een plek in de middenmoot helemaal niet zo slecht.

De middag werd afgesloten met een leuke 3 – 1 overwinning van HaarlemKennemerland 2. Dit team sluipt sneaky de top 4 binnen. Hou ze in de gaten.

Volgende week weer tegen een topploeg, om 14.00 uur uit bij Jong Hercules.

Dit waren vanmiddag onze doorweekte mannekes:

Vienga

Holten, Kakaire S, Aldershof , Kakaire C (60’ Biernat)

Fong-Tin Joen, Wubbe J (20’ Wubbe C), Seinen (60’ de Jong)

Albada, Welling (80’ Tol) en Wubbe S

Spy