Dinsdag 3e ronde, kom kijken!!

11-06-2022

Dinsdag 3e ronde, kom kijken !!!

HaarlemKland in de nacompetitie. Klinkt onwennig. Slechts als 5e geëindigd in 4C, wat heb dan in die nacompetitie te zoeken? Op papier de laagst geëindigde dus voor straf beginnen met een uitwedstrijd tegen een op papier sterkere tegenstander. Op de fiets naar Amsterdam, eerst langs het VVD-congres in Halfweg dan door de drukte van het ‘Kommschon Alter’ festival naar het half lege parkeerterrein bij svParkstad. Van te voren aangekondigd als een degelijke goede ploeg, vermoedelijk een maatje te groot voor de HK – jonkies.

Maar zie daar, een sterk en vooral achterin ijzersterk HaarlemKland wint in Amsterdam-West met 0 – 2 !!!!!!!!!!!! Zeg voor het slapen gaan deze laatste zin nog 10 keer hardop. Wat vreemd, Parkstad was niet blij. Parkstad was boos. Parkstad deed raar tegen de scheidsrechter en zijn assistenten. Parkstad wilde zeker niet mee naar het Veerplas festival.

En morgen, nadat onze dappere strijders rond 15 uur wakker worden, leve Parkstad en het Veerplas festival, ieder uur uit je hoofd opzeggen de tekst ‘na Parkstad komt OFC’.

Coach Deen, ingetogen als altijd, hield zich afzijdig van het feestgedruis. Papa Deen zat in de Stadsschouwburg bij een balletuitvoering van zijn dochter. Geheel alcoholvrij en morgenochtend om 07.00 uur klaar wakker. Net van Gaal.

In de 20’minuut werd onze Tseklidis onder uit gelopen in de zestien. Klusje voor Cas Wubbe en dus 0 – 1 vanaf 11 meter. Inmiddels was Parkstad uitgeraasd en was het wachten op de genadeklap. Kansen en mogelijkheden zat, maar onze mannekes weten dat je nog iets achter de hand moet houden voor dinsdag. Na de rust als snel 0 – 2 na weer een penalty van Cas Wubbe. Voorin vonden onze roodbroekjes het wel best en achterin zat het potdicht. Dan eindigt zo’n 1enacompetitiewedstrijd in een duidelijke en dik verdiende 0 – 2 zege voor HaarlemKland.

Nu de nacompetitie. Zes ploegen dinsdag 7 juni voor de 1eronde:

1. Kolping Boys– Fortuna Wormerv1 – 3
2. ZSGOWMSForza Almere5 – 4 (na verl)
3. NederhorstCandia​​1 – 2

Zaterdag 11 juni 2022 de 2e ronde:

a. Foresters– VEW​​​5 – 2
b. SDOB​​– Velsenoord​​7 – 3 (na verl)​​
c. Jong Hercules– OFC​​​1 – 6
d. ParkstadHaarlemKland0 – 2
e. Vlug & V– VVZ 49​​4 – 1
f. GravelandVoorwaats U​​3 – 0
g. Driebergen– Diemen​​4 – 3
h. UVV Vleuten– Hoofddorp​​0 – 4
i. Doorn​​– De Meer​​1 – 1 (Doorn wns)
j. ZCFC​​– Eemnes​​7 – 4
k. VVASpartaan– DZS​​​2 – 2 (VVASpwns)
l. ’t Gooi​​De Posthoorn1 – 8
m. Focus 07– Odijk​​​3 – 4
n. FortunaWveer bye​​Fortuna naar 3e ronde
o. ZSGOWMS– VVIJ​​​VVIJ n.o.
p. Candia​​Saestum​​2 1

Uit 4A alleen Foresters (2e in de eindstand) nog over. Uit 4B nog alle ploegen (SDOB als 2e, OFC als 3e en Fortuna Wormerveer als 4e) in de strijd. HaarlemKland (5e) als enige uit 4C nog verder, Jong Hercules (2e) en Velsenoord (3e) kunnen in zomerslaap. Hoofddorp (4e) is als enige nog over uit 4D, Parkstad en VEW mogen niet meer mee doen.

Nu dinsdag de 3e ronde:
4SDOB​​Foresters

5HaarlemKlandOFC

6ZSGOWMSCandia

7FortunaWveerPosthoorn

8HoofddorpDriebergen

9ZCFC​​VVA Spartaan

10Doorn​​Odijk

11Vlug&VaardigGraveland

Tot slot zaterdag 18 juni 4 finales (op neutraal terrein):
SDOB / ForestersDoorn / Odijk

V & V / GravelandFortuna Wormerveer / Posthoorn

ZCFC / VVA SpZSGOWMS

HaarlKland / OFCHoofddorp / Driebergen

Zo ver is het nog niet, prima seizoen, leuk toetje, maar we hebben nog niets. Slechts een balletuitvoering en het Veerplas festival. Dinsdag komt OFC naar Haarlem-Noord, aanvang 20.00 uur. Deze Oostzaanse Football (Engels voor voetbal) Club is in 1932 opgericht. Het meeste geld gaat bij hun naar het zondag team in de 3e divisie. Reden te meer om als zaterdagtak lekker in de 4e klas te blijven. Zou mooi zijn, we gunnen het die Deen – boys . . . .

Dit zijn de winnende 16 in Amsterdam West op deze gedenkwaardige zaterdag:

Geerlings

Pascal, Wubbe J, Faber, Aldershof (55’ Kakaire C)

Quaars (75’ Biernat), FongTin Joen, Wubbe C

Tseklidis (60’ Hielema), Albada (46’ Brust), Wubbe S (60’ Welling)

Spy