Dikke winst, het voelde als een nederlaag . . .

2021

Heb je eindelijk zo’n gemakkelijke wedstrijd waar je de hele competitie al op wacht en op hoopt, leek het na afloop wel of tegenstander Schoten de overwinnaar was van deze saaie, troosteloze, overbodige en druilerige pot zaterdagmiddagvoetbal van het niveau Bal op het Dak 5.

Onbegrepen spanning in de ploeg en op de bank, gemopper vanuit de legioen, inmiddels geworden tot een heuse 3e kolonne, en een nerveus schreeuwende coach wiens geluid  90 minuten lang tot in Spaarndam hoorbaar was. De hele sfeer veronderstelde een winnend doelpunt in de 90e minuut. En dan speel je net die middag ook nog naast een crematorium.

Maar waarom zo triest en onnodig gespannen? Schoten stelde niets voor en HaarlemKennemerland verscheen met de best denkbare as Versteeg – Faber – Wubbe C. Dan win je dus met 1 – 9. Ondanks de 8 wijzigingen die onze Roger Schmidt in het basisteam had doorgevoerd. Doelpunten van Faber 2, Angenent 2, Aldershof, Wubbe C, Wubbe S, Albada, Biernat en Kakaire S. Goed natellen en zoek de fout. En een wijze les geleerd, terugspelen op de keeper altijd naast het doel.

Als de 2e Kamer het voorstel van Mark en Hugo bevestigt, pas over 8 weken de volgende wedstrijd. Alle tijd dus voor een goed boek, afkicken, weer gezond en blessurevrij worden en plannen beramen om in het linker rijtje te blijven.

Hopelijk vinden we toch nog een escape en volgt er volgende week een sprankelend driepunten optreden tegen DSK. Zo niet, dan wens ik u nu al vast heel gezellige en romantische kerstdagen en een gezond en inspirerend 2022.

Deze mannen lieten weinig heel van een pover Schoten:

Geerlings

Kakaire C, Kakaire S, Versteeg, Aldershof (60’ Biernat)

Albada (70’ Wubbe S), Faber, Wubbe C

Fong-Tin Joen, Welling (70’ Schoonderwoerd B, 80’ Holten),Angenent

Spy