De donkere dagen voor Kerstmis

10-12-2022

De donkere dagen voor Kerstmis


We leven in een rare voetbalwereld. Op vrijdag worden Brazilië en Nederland naar huis gestuurd en op zaterdag twee verliespartijen voor de HaarlemKland selectie.

Dat Brazilië en Nederland verloren was logisch en verwacht. Met clowns en non-footballers als Anthony en Dumfries was het al een wonder dat ze Qatar überhaupt inkwamen. Dan denk je op de ‘day after’ weer tot het grote genot bekeerd te worden. Maar helaas, één helft slaapwandelen (2e) en een hele wedstrijd kansen missen (1e) brachten droefenis, zeg maar duisternis. Dat zijn dus de donkere dagen voor Kerstmis.

Nederland verloor van Messi. Ons 2e verloor met 4 – 2 van DEM 2 met een iets corpulentere Messie en ons vlaggenschip ging in Marokko (Amsterdam-West dus) ten onder tegen Parkstad met, oeps wat doet dit pijn, een fantastische Messieals aanvoerder en nummer 9.

Meteen maar de conclusies na een tumultueuze eerste seizoenhelft.

HaarlemKland 2 presteerde naar behoren in de reserve 2e klas, in het nieuwe jaar verder in een poule waar meer punten te halen zijn. Maar de beslissing om van de 4e in één keer naar de reserve 2e klas te jumpen bleek achteraf een juiste keuze. Hulde mannen !!

Voor ons 1e team is de harde realiteit van nu dat ze op een degradatieplek staan. Volgend seizoen in de 5e klas. Nachtmerrie, spookbeeld of scorebordjournalistiek? Als er vanaf zaterdag 21 januari 2023 doelpunten aan het bij vlagen goede veldspel worden gekoppeld dan zou het zo maar kunnen zijn dat het woord degradatie kan worden vervangen door het veel beter klinkende woord periodetitel. Ach, waarom ook niet.

Nu even uitrusten, bijkomen van het onoverwinnelijke Marokko en dan snel de koffers pakken voor de trainingsstage begin januari 2023 in de buurt van Valencia. Ook dat is HaarlemKennemerland. Deze club bestaat inmiddels 12 ½ jaar, dat wordt vrijdag 16 december a.s. in stijl gevierd.

Sluit in goede harmonie en liefde 2022 af, geniet van de komende feestdagen en bereid u voor op een humorvol en gezond 20223.

Deze mannen sloten het jaar 2022 op gepaste wijze tegen Parkstad af:

Geerlings

Pascal (70’ Holten), Kakaire C, Wubbe J, Seinen

Fong-Tin Joen, Moerwijk (46’Wubbe S), Wubbe C

Quaars, Maggri (70’ Verbeek), Hoek (75’ Van Eeden)

Spy