DAAR DENKEN WE GRAAG NOOIT MEER AAN!

18 september 2021: BSM – Haarlem-Kennemerland V1, uitslag 8 -1 (4-1)

Doelpunten: Remco

Opstelling:

doel: Theo

achter: Ed – Drikus – Jan – Paul

midden: Frank – Wim – Ronald – Dolf (10 Albert)

voor: Robin (10 Dolf) – Remco

2e helft:

doel: Theo

achter: Ed – Drikus – Jan – Paul
midden: Frank – Dolf – Ronald – Albert)
voor: Jan P – Remco

Door Theo Kunnen

Bekerwedstrijd BSM Vet – HK Vet

De dag waarop wij moeten aantreden tegen het altijd lastige Bloemendaal uit. Wat hoor ik? Bloemendaal uit altijd lastig? Ammehoela. Het enige waar wij het lastig mee hebben gehad is het vinden van de juiste route naar het veld. Omleidingen door Bloemendaal, die door enkelen gezien werd als Memory Lane en herinneringen naar boven haalde en weer anderen als een frustratie omdat de normale en kortste route was afgesloten.

Toen iedereen was aanbeland en zich aan het omkleden ging, maakte onze veldmaarschalk Ad van de gelegenheid gebruik om de wedstrijd van vorige week en emoties nog even aan te halen. Dit heeft Ad verwoord in de mail met gedeeltes van de mail van Jan Pieterse en zondag nogmaals van wat hij heeft besproken met Hoofddorp. De messen zijn nu weer geslepen en van de slappe hap van vorige week was dan ook niets meer te merken. Tot op het bot getergd kwamen wij het veld op. Wind? Welke wind. Wij hadden niets meer in de gaten van alle weersinvloeden. Nee, alleen de winst telde nog maar.

Wij gingen dan ook sterk van start en wij zetten de tegenstander dan ook gelijk vast op eigen helft. Mooie combinaties, splijtende passes en pressie resulteerde dan ook al snel in enkele doelpogingen. Echter hier was nog wel de kracht welke ontbrak. Er was een terugspeelbal, en een door de keeper verkeerd geraakte trap die hoog de lucht in ging, voor nodig om Dolf tot scoren te brengen. 0-1. De druk op het doel van de tegenstander werd groter en groter. De spaarzame uitvallen van de tegenstander brachten ons niet van de wijs en onze backs combineerden er lustig op los met het middenveld.

Dit resulteerde in een uitstekende combinatie en goed doorzetten van Frans, waarbij uiteindelijk Frans het net wist te vinden. 0-2. Jammerlijk genoeg wist de tegenstander, mede door ietwat achteloos verdedigen, 1 van de spaarzame uitvallen te verzilveren. Later was er nog een aanval van de tegenstander waarbij het buitenspel staan van de spits van de tegenstander werd genegeerd door de scheids. De vertwijfelde spits, die net zo sprakeloos was als onze defensie, wist dan ook niet het net te vinden omdat Drikus de bal van de doellijn wist te halen. Resultaat 1-2 met de rust.

Na de thee te hebben genuttigd gingen wij weer strijdvaardig het veld op met nog steeds dat ene doel voor ogen. Alleen met winst stappen wij hier van het veld! Wij begonnen dan ook gelijk weer met pressie zetten en speelden de tegenstander ook wel een beetje weg. Echter resulteerde dit nog niet gelijk in een grotere score voor ons. Nee, het tegenovergestelde manifesteerde zich. De tegenstander kwam langzaam onder ons juk vandaan en begon wat brutaler te spelen. Dit resulteerde voor hen echter alleen wat “kansjes” waar wij niet zenuwachtig van werden. Wij echter hadden de ene mooie aanval nog niet gehad of de volgende diende zich al aan.

Het was Lodewijk die na een schitterend op gezette aanval moeiteloos kon scoren. 1-3. De tegenstander was nog niet murw genoeg gevoetbald om zich over te geven. Zij gingen onverstoord door met het creëren van “kansjes” wat uiteindelijk resulteerde in een bal op de buitenkant van de paal. Aan de ander kant viel er voor ons ook nog een bal op de lat die een beter lot had verdiend. Nadat de rust weer bij ons was wedergekeerd, was het de beurt aan Mark Buijs die een patent heeft op het 2 x scoren uit bij Bloemendaal. Ook dit keer dus.

Na een aanval waarbij Lodewijk, de maker van ons 3e doelpunt, alleen op de keeper afging en dit jammer genoeg niet wist af te ronden, was het Mark Buijs die het nodige puntje op de i zette. 1-4. Na een serie aanvallen waarbij Jan C die naar eigen zeggen nadrukkelijk betrokken zou zijn geweest, was het Mark Buijs die onze 5e erin prikte. 1-5 dus. Dit was dan ook de uiteindelijke eindstand. We hebben ons na vorige week herpakt en de 3 punten mee naar huis genomen. Over 2 weken gaan we gewoon weer 3 punten pakken. Ik zie er naar uit!

Hoe anders was de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen BSM voor de beker. Sommigen onder ons spelen uit principe geen bekerwedstrijden. Hadden wij ook maar geluisterd want dan was ons een hoop bespaard gebleven. In deze wedstrijd, waar vele zweetdruppels vloeiden over het droge kunstgras, kwamen wij op 0-1 voorsprong. Er valt verder weinig te vertellen over deze wedstrijd. 8-1 verlies is ook niet iets om trots op te zijn en ik wil het verder hier dan ook bij laten. Laat ons ons lesje geleerd hebben en voortaan de bekerwedstrijden aan ons voorbij gaan.

Daar denken we graag nooit meer aan…..hoewel de derde helft was ouderwets!!!!