Bloemendaal V1 – Haarlem-Kennemerland V1, uitslag 2 – 5 (2 – 1)

27 oktober 2018

Doelpunten: Ad, Dolf 2x Remco 2x

Opstelling:

doel:           Arnaud
achter:            Ruben – Hans – Jan C – Mark Born
midden:          Herman – Ronald (25′ Dolf) – Ad – René
voor:           Jerry – Remco

(Na 25 minuten Ronald geblesseerd eruit Dolf erin op linkshalf, René op plek Ronald)

2e helft:

doel:                Amaud
achter:        Ruben – Hans (70′ Wim) – Jan C – Mark Born
midden:      Albert – René – Ad – Mark Buijs
voor:           Remco – Dolf

Bracht grote leider uit Frankrijk rust in de verdediging of ………

Zaterdagochtend hagelbuien en ‘s middags het zonnetje met mooi voetbalweer. Hans was ook weer eens in Nederland en gaf in een eerdere app aan dat hij ook mee zou doen, maar zich verre van fit voelde. Geen wonder na het opruimen van 10 kuub openhaardhout. Ook deze keer was een historie van de laatste 14 wedstrijden tegen Bloemendaal te zien in de e-mail voorafgaand aan de wedstrijd. De laatste wedstrijd was in maart van dit jaar en die verloren wij met 6-0.
In de kleedkamer werd al geroepen, als die ene Bulgaar maar niet meedoet.
Zoals gewoonlijk nam Hans de opstelling over van Ad met de volgende 11 spelers:

(Red. zie hierboven)

Een mooie groene grasmat en het zonnetje en ja hoor; bij Bloemendaal speelde de Bulgaar mee.
De wedstrijd begon wat later omdat Bloemendaal geen keeper had, daar moeten wij van profiteren dachten onze spelers. Jerry probeerde het ook en de keeper stompte de bal met een hand tot corner. De genomen corner leverde niks op. Een aanval van Bloemendaal werd goed geblokt door Hans. De gevreesde Bulgaar (Red. naar verluidt; oud-international) was

veelvuldig aan de bal, een schot van hem werd tot corner verwerkt. Uit deze corner kwam het eerste doelpunt, de Bulgaar nam de bal in één keer op z’n slof en het schot van afstand

passeerde alle verdedigers inclusief Arnoud. 1-0, dit was al na 10 minuten. Bloemendaal bleef gevaarlijk. Wij waren in opbouw niet zo goed, balverlies, maar af en toe probeerde wij het de doelman toch lastig te maken, ook een schot van René werd uit het doel getikt. Hans als leider lette goed op de buitenspelpositie door middel van zijn hand op te steken. Na 25 minuten

kwam Dolf in het veld en verving Ronald die problemen had met zijn kuit. Dolf liet zich direct gelden met een schot op doel dat net naast ging. Bij een mooie aanval van ons kwam de bal bij Ad, zijn schot op doel kon de graaiend keeper niet meer wegstompen; 1-1. Bij een aanval van Bloemendaal twijfelde onze keeper, de speler kon de bal vrij intrappen maar de bal werd net voor de lijn weggetrapt door Jan. Bloemendaal werd weer sterker, door niet goed verdedigen op links kon de speler doorlopen en schoot laag in de verste hoek; 2-1. Wij kwamen even terug met een voorzet van Dolf op Remco, die probeerde te koppen maar de bal was te laag. Met deze stand mochten wij gaan theedrinken.

Met verse krachten zijn wij begonnen aan de 2e helft. Wij begonnen direct aan te vallen en dit resulteerde in een hard schot van Dolf op doel dat net naast ging. 2e aanval opgezet via Mark Buis, corner.

Goed genomen corner werd net naast gekopt door Jan. Na 10 minuten was Remco op dreef in het strafschopgebied de keeper lag al op de grond, de bal kwam bij Dolf zijn schot op doel was raak; 2-2. De gevaarlijke speler van Bloemendaal, de Bulgaar, kon een eind doorlopen maar werd tot twee keer toe goed geblokt door Jan. Wij gingen steeds beter voetballen en voelden dat er meer in zat. Maar die Bulgaar was toch weer in de aanval, door een nuttige overtreding van Mark Born was het gevaar geweken. Mooie aanval in de 20e minuut Remco passeerde twee verdedigers passte op Dolf 2-3.

Het Bourgondische leventje van Hans eiste toch zijn tol, want hij liet zich vrijwillig vervangen door Wim. Arnoud met zijn 50 procent zicht, pakte een hard schot en trapte de bal naar Dolf, hij zette voor op Remco, zijn schot ging net naast. In de 30e minuut passte Mark Buis de bal naar Dolf, die naar Remco plaatste en deze gleed de bal op zijn M. van Basten’s de goal in; 2-4.

Maar wij wilden meer. Ruben kwam opzetten gaf een mooie voorzet, Remco kopte de bal mooi in; 2-5. Dat was in de 40e minuut.

In de laatste minuut kregen wij nog een kans, Mark Buis zette voor en de kleine René kreeg hem helaas voor zijn verkeerde voet. Dat was de laatste actie, einde wedstrijd. Dus al met al goed gespeeld. Wat ik ook nog hoorde in de kleedkamer; ‘als Jerry ook in de verdediging zou staan, dan staat daar zeker 1,5 ton brutogewicht’.

De derde helft was ook gezellig.

Door Frans van Vliet