Bestaat er een winkel waar je ervaring kan kopen?

Het was vooraf bekend, dit zou een loodzwaar seizoen worden. Best wel een leuk ploegje hoor, die oranje rode Snollebollekesuit Haarlem Noord. Weet wel dat we als nummer laatst de lockdown ingingen en dus ook weer uitkwamen. Hoe mooi is het dan om van die laatste plaatsen weg te blijven en met een schuin ogen stiekem te kijken naar het linker rijtje. Zeker als je dan 3 van de 4 wedstrijden wint en bezoek mag naar koploper VVH/Velserbroek. De Conference League komt in zicht. 

Dit VVH/Velserbroek was voetballend niet veel beter, maar gemiddeld 5 tot 10 jaar ouder. Dan verlies je kansloos met 3 – 1. Tot de 1 – 0 (30’minuut) nog gelijk op met de beste kansen voor HaarlemKland, daarna kansloos en gedachteloos naar het verlossende einde. Vlak voor rust nog een beetje hoop na de aansluitingstreffer van Kapenga, maar de hoop bleek achteraf ijdel. De grote mannen hadden geen last van de jongetjes. Jongetjes die de 2e helft geen idee hadden hoe ze ook maar in de buurt van een doelpunt konden komen.

Uithuilen, nadenken, samen een strijdplan bedenken om volgende week koploper VSV een beetje partij te kunnen geven. Het kan zo maar veranderen, het momentum kan de goed kant opvallen, Ajax-Utrecht 0-1 en 10 dagen later Ajax-BVB Dordmund 4-0.

Deze jongetjes zitten de rest van dit weekend met natte oogjes naar het plafond te kijken:

Vienga

Vonk (55’ Biernat), Kakaire S, Faber, Aldershof

Fong-Tin Joen, Wubbe C, Albada (75’ Seinen)

Schoonderwoerd B, Kapenga (45’ Wubbe S) en Quaars (75’ vd Heijden)

Spy