Beemster kaas, truc gelukt !!

25-09-2021

Voor alle fans die het voorspel gemist hebben: MidWest Cup, één overwinning en twee nederlagen KNVB – beker, één gelijkspel en twee nederlagen

Als je je ook nog herinnert dat onze rood-oranje watjes de corona-stop ingangen als rode lantaarndrager (ga nou niet meteen al brullen dat je niet weet wat dit betekent) in de 4e klasse C dan snapt een ieder die ook maar iets verstand van voetbal heeft dat Velsenoord op deze zonnige laatste zaterdag van september 2021 met twee vingertjes in de neus de drie punten in Haarlem-Noord kwamen ophalen.

Immers, de laatste bekerwedstrijd in Middenbeemster tegen het altijd lastige Beemster was met 11 – 0 verloren. Welke tegenstander zou zich nog druk maken om dit HaarlemKennemerland. Onervaren en veel te jong.

Mysterieuze krachten, competitie is geen beker, coach in korte broek, de harde kern achter het doel en een verrassende opstelling. Gooi deze 5 constateringen in een mixer en floeps, je hebt een winnend elftal. Vorige week nog in tranen van ellende op de fiets langs de Cono fabriek (jazeker, van die heerlijke Beemster kaas) nu in tranen van geluk in de auto langs het AZ – stadion. Wedden dat AZ-coach Janssen morgen tegen Go Ahead ook in korte broek zit . . .

Kampioenskandidaat Velsenoord kreeg vanaf het begin geen vat op onze rood-oranje leeuwen, de vraag was, wanneer zou die gewenste goal nou vallen. Of meteen al die verfoeide voetbalwet, beter zijn maar dan het doelpunt aan de andere kant? Waarderingscijfers krijg je bij turnen en kunstrijden, in de zaterdag 4e klasse C gaat het op het maken van doelpunten. Eindelijk dan in de 75e minuut de 1 – 0 uit een penalty van Cas Wubbe. Met dank aan de harde kern, als afgestudeerde-VAR hadden zij hands geconstateerd. Toen in de 84e minuut Bas S een mooie aanval afrondde was met 2 – 0 de buit binnen. Geroutineerd (humor dus met een gemiddelde leeftijd van net 20) uitspelen en daarna de ereronde. Eén competitiewedstrijd onderweg en nu al 3 punten voorsprong op de laatste plaats (rode lantaarn . . . ). Even niet denken aan die 5e klas die volgend seizoen wordt toegevoegd.

Volgende week een echter derby, om 14.30 uur in Haarlem-Zuid tegen THB. Leuk fietstochtje.

Met deze knulletjes begon HaarlemKland het seizoen 2021/2022:

Vienga

Holten, Kakaire S, Aldershof, Faber (73’ vdHeijden)

Fong-Tin Joen, Wubbe C, Schoonderwoerd B (85’ Tseklidis)

Wubbe S (85’ de Jong), Kapenga en Quaars (80’ Biernat)

Spy