21 september 2019: Haarlem-Kennemerland V1 – Hoofddorp, uitslag 3 – 3 (0 – 1) Doelpunten: Ronald 2x, Remco

Opstelling: doel: achter: midden: voor:

2e helft: doel: achter: midden: voor:

Arnaud
Erick – Ben – Jan C. – Ed Dolf – Ronald – Ad – Ruben Remco – Herman

Arnaud
Erick – Wim – Jan C. – Mark Born Ariën-Ronald-Ad-Ed
Remco – Dolf

Door Ronald de Swart

page1image196608

Seizoensopeningsangst…

Volgens het woordenboek bestaat dit woord niet en zelfs uitsplitsen in seizoensopening en angst levert geen treffers op bij Google. Toch blijkt het te bestaan, hebben de Veteranen van Haarlem-Kennemerland ondervonden. Hoe kan het anders dat we in de voorbereiding op het Loek Bekkers toerrnooi bij RCH met ruim voldoende eigen spelers aantreden en er zelfs op de training 12 man aanwezig zijn, maar er bij de 1e competitiewedstijd toch gelijk weer “buurmannen” nodig zijn? Seizoensopeningsangst dus…

Training augustus

page1image215280

page2image35680

RCH toernooi 14 september

Hoofddorp voelde aan dat de wel stressbestendige veteranen, met Ben, Herman en Arien als welkome aanvulling, kwetsbaar waren en probeerde de druk bij het warmlopen dan ook op te voeren met verhalen over een uitgebreid trainingsprogramma en drie gewonnen bekerwedstrijden, waaronder een 10-1 overwinning. We hielden onszelf voor dat die ene training van ons, in combinatie met een portie wilskracht en het uiteraard aanwezige creatieve talent, voldoende zou zijn om deze bluf van Hoofddop te compenseren. Dat we vorig jaar in de 1e wedstrijd door een veel fitter Roda’23 waren weggespeeld waren we gelukkig vergeten.

Bij prachtig zonnig en voor voetbal iets te wam weer bleek Hoofddorp in de 1e helft maar een klein beetje beter. Een vloeiende combinatie dwars door ons middenveld en verdediging heen zorgde voor een 0-1 achterstand bij rust.

Na rust werden we sterker en bleken we tot onze eigen verbazing ook fitter dan de tegenstander. Op een mooie dieptepas van Arien scoorde Remco fraai de 1-1, helaas gevolgd door een snelle 1-2 na dom balverlies van ons. We gingen door met aanvallen en kregen een aantal goede kansen. Waar een harde kopbal van Wim nog door de prima keeper werd gekeerd, leverde een prachtig Peruaans steekhakje van Erick naar Ronald de verdiende 2-2.

Wederom een mooie aanval bracht Remco in kansrijke positie en de laatste Hoofddop verdediger kon hem slechts afstoppen door hands te maken. Onze prima leidende en altijd goudeerlijke scheidsrechter Jaap wees terecht naar de stip, dit tot boosheid van de halve Hoofddorpselectie die om de VAR begonnen te schreeuwen. Lodewijk en zijn mobiel waren er echter niet, dus konden er geen opnames teruggekeken worden. Zoals gebruikelijk eiste aanvoerder Ad de bal op. Tot vooral zijn eigen verbazing stopte de keeper zijn inzet, gelukkig knalde broertje Ronald de rebound hard binnen, 3-2.

De rest van de wedstrijd ging het op en neer en steeg keeper Arnoud met prachtige reddingen naar grote hoogte en moet hij hierdoor nu minstens 2,20 m zijn. Helaas zorgde een foute inspeelpas in de 90e minuut voor een laatste aanval van Hoofddorp en kon Jan C. deze slechts stoppen met een overtreding. De aanvoerder van Hoofddorp schoot de penalty dankbaar binnen, 3-3.

Onder de douche probeerde Ad uit te leggen dat het logisch was dat hij de eerstvolgende penalty wee gewoon zou nemen. Deze logica werd door de rest niet begrepen…
Maar wie dan wel? Lijkt mij duidelijk, de topscoorder van dit seizoen tot nu toe natuurlijk! Dat klinkt dan weer wel logisch ;)

Rest mij tot slot nog vanaf deze plek, namens de gehele veteranenselectie, onze witte motor René van Ginkel sterkte bij zijn herstel te wensen. Hij is deze week gedotterd om de bloedtoevoer naar zijn rechterbeen te herstellen. We hopen je snel weer bij ons te hebben René!