Haarlem-Kennemerland f.c. . . . 11 kansen en 3 doelpunten

Er was nauwelijks wind. Geen enkel hobbeltje in het kunstgras. Tegenpartij en scheidsrechter waren er ook. Dan zou je zeggen . . . . , ach laat ook maar. Kijk omhoog, vergeef en lach.

Haarlem-Kennemerland FC – DSK 3 – 1 en Olympia – SVIJ 4 – 0.

Als voorwedstrijd had HaarlemKennemerland 2 knap met 5 – 2 gewonnen van Olympia 2 en ook het 3e kwam vandaag ongeschonden uit de strijd. Die hadden dus een vrije zaterdag.

Het was onwennig na weken met storm, dit voorjaarszonnetje en nauwelijks wind. Dan weten we dat het maken van doelpunten als overbodig, onbenullig en zelfs ongewenst wordt ervaren. Best moeilijk, soms voor een (bijna) leeg doel. En omdat onze gasten van deze middag niet op de hoogte waren van de betekenis van hun eigen clubnaam, Door Samenspel Kampioen, bleef de eerste helft steken op 0 – 0 en 4 gemiste 100% kansen. Hoogtepunt van de eerste helft: de pegel van 36,85 meter van van de Nouweland op de binnenkant van de paal.

Na rust iets meer dreiging van onze roodbroekjes, vooral dankzij pappa Osenga en een sleurend middenveld Albada / Waterman. Al snel na rust de 1 – 0 door Osenga, maar gelukkig voor onze tegenstanders gingen de van Marsbergen – boys onverdroten door met het missen van de meest eenvoudige kansen. Tot grote treurnis van onze verdedigers. En wat doe je dan, mee naar voren en het minimaal één keer voor doen. En zo deed onze Virgil van Dijk. Prachtige controle en daarna afronden als een verdediger. Gericht op het voorkomen van doelpunten dus.

N.B.

Omwille van de privacy is gebruik gemaakt van een gefingeerde naam voor de verdediger in kwestie.

Na de bevrijdende 1 – 0 kwam DSK zo waar een keer in de buurt van onze keeper. Scherpe lezer als u bent voelt u hem al aankomen, 1 – 1 dus. Ondanks een charme offensief van onze Mandy, de scheidsrechter van dienst had (nog) niet door dat bij HaarlemKennemerland de wil van Mandy wet is.

Om de plek in de top 4 te verstevigen moest er nog wel wat gebeuren. Gelukkig, daar was hij weer, 2 – 1 door Osenga dus. DSK hing in de gordijnen, het wachten was op knock out. Die kwam slechts half, Nicola vlak voor tijd de bevrijdende 3 – 1.

Wel 3 punten en een uitslag waar Koeman voor zou tekenen tegen die Mannschaft.

Als vast onderdeel kijken we weer even naar de top 5:

  1. Olympia Haarlem 20 56
  2. AC Amsterdam 20 49
  3. VSV 20 42
  4. HaarlemK’land 19 41
  5. Velsenoord 20 35

In de 3e periode gaan Olympia Haarlem, AC Amsterdam, HaarlemKennemerland en Velsenoord aan kop met 9 punten uit 3 wedstrijden. Zoals u nog weet uit eerdere lessen ‘periodetitels’ laten we Olympia buiten beschouwing omdat die al de eerste periode hebben gewonnen.

Zaterdag om 14.00 uur aan het eind van de randweg THB – Haarlem-Kennemerland (inhaalwedstrijd uit de vorige periode). Ingang Wagenweg / van Limburg Stirumstraat. Kom kijken, vanaf volgende week gaan we voor één doelpunt per 2 kansen.

Hier de mannen die het in de 4e klasse wel gezien hebben:
Van Leeuwen

Vonk (60’ Prins) , vd Nouweland, Barendregt, vWijk (75’ Lammers)

Nicola, Albada, Waterman
Weber, Roos, Brust (46’ Osenga)

Spy