WEDSTRIJDVERSLAG HBC VE1 - HK VE1

26-03-2017

25 maart 2017: HBC V1 - Haarlem-Kennemerland V1, uitslag 6-4 (3-3)

Doelpunten: Jan P., Ronald, Jan C., Jerry

Opstelling:

doel: Arnaud

achter: Frans - Drikus - Jan C. - Mark Born

midden: Arjen - René - Ronald - Mark Buijs

voor: Jan P. - Dolf

2e helft:

doel: Mark Born

achter: Frans (85’ Arjen) - Drikus, Ruben, Albert

midden: Ed - René - Ronald (60’ Jan C.) - Mark Buijs

voor: Jerry - Dolf

Door Frans van Vliet

Mooi voetbalweer, maar geen voldoening.

Bij een strak blauwe lucht, een stevige wind circa 13 graden gingen de door tijdelijke aanvoeder

Dolf opgestelde elf de wei in.

De tos werd door de HBC gewonnen en zij kozen er voor om de 1e helft tegen wind in te spelen.

Er werd gezegd jongens met wind mee, maar hard op goal schieten, werd ook gedaan, maar de

ballen kwamen dan ook tegen het hoge hek aan. Al gauw bleek dat HBC geen last had van wind tegen, want zij zetten onze achterhoede behoorlijk aan het werk. Dat resulteerde al binnen 10 minuten door slecht uitspelen in één nul achterstand. Bij ons ging het nog niet zo soepel. HBC combineerde goed en weer kon een speler rustig aanleggen en verschalkte onze keeper met mooie boogbal; 2-0.

Af en toe waren wij ook nog gevaarlijk, René kwam alleen voor de keeper maar zijn schot werd

net geblokt. Met een mooie aanval van ons opgezet over links kreeg Dolf de bal, hij zag Jan P. staan tussen een aantal verdedigers en schoot voor, ik weet niet of Jan het bewust deed maar

achter zijn standbeen tikte hij de bal in, 2-1. Wij hadden er weer zin in. HBC geschrokken kwam weer gevaarlijk bij onze achterhoede, de buitenspelval die wij opzette mislukte, grens en scheids keken elkaar aan, maar de bal lag al in het doel; 3-1. Ik hoorde een speler van HBC zeggen dat het buitenspel was. Maar wat doe je daaraan. Wij -een beetje boos- gingen toch weer wat beter spelen. En weer via links kwam de bal bij Jan P, deze zag Ronald staan en ja hoor 3-2. Jan C. rukte vanaf het middenveld naar voren, passeerde 2, 3 man, helaas zijn idee om Dolf aan te spelen was net verkeerd, want Dolf stond buitenspel. Wij hadden de smaak te pakken. Een corner op rechts genomen door Dolf, werd niet goed uitverdedigd, de bal werd doorgekopt en ja hoor precies op het hoofd van Jan C; 3-3. Met deze stand gingen wij de rust in.

In de rust werd door Dolf een aantal wissels ingezet. Met wind tegen en verse krachten werden wij al gauw onderdruk gezet. HBC werd steeds sterker en al gauw lag de 4-3 erin. Jan C, ingevallen voor Ronald, was weer met een solo bezig, werd onderuit gehaald in het strafschop gebied, de scheidsrechter wilde al fluiten, maar zag dat de bal bij Dolf was beland en die gaf Jerry en niet te missen kans om raak te schieten; 4-4. De scheidsrechter had dit goed beoordeeld.

Wij waren nauwelijks bekomen van de stand en ja hoor de sterke middenvelder van HBC

liep op links een aantal spelers voorbij en schoot voor, waar de rechtsbuiten de bal achter Mark knalde; 5-4. Bij een aanval van HBC werd de bal richting Mark geschoten, deze pakte al grabbelend de bal en dacht ik heb hem goed vast. Toen iedereen zich al weer omdraaide, had Mark toch nog wel een probleem met de bal. Waar heb ik dat toch eerder gezien, o ja bij doelman Zoet, maar HBC beschikt niet over doellijntechnologie en de scheids had ook niks gezien, hoeveel was het nou Mark, ca. 40 cm?

Wij kwamen niet meer aan goed voetbal toe en hadden ook niet meer de kracht om de achterstand weer recht te zetten. Bij een aanval van HBC werd in vermeend buitenspel de 6-4 gescoord. Al met al veel doelpunten en een goede scheidsrechter, dat mag ook wel eens gezegd worden.

3e helft niet meegemaakt; moest mij voorbereiden op de belangrijke wedstrijd van Oranje. Heb tijdens de uitzending van narigheid maar de krant gelezen.

Eerdere wedstrijdverslagen

WEDSTRIJDVERSLAG HK VE1 - KON HFC VE1 19-03-2017 20:20:14